Balhé van: Orbán kulcsembere teljesen váratlanul fordult szembe a kormányával a friss botrány után

Meglepő kiállás.

Wintermantel Zsolt szerint ez a lépés jóvátehetetlen kárt okozna Újpestnek

Wintermantel az újpesti Fidesz választókerületi elnökeként, Újpest korábbi polgármestereként felszólította a kormányt és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t (MNV), hogy

függesszék fel a városrészben lévő Árpád Kórház elárverezését.

Wintermantel Zsolt és a Fidesz újpesti szervezete szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írták: az árverést mindaddig fel kell függeszteni, amíg egy megfelelően kidolgozott terv nem készül az újpesti fekvőbeteg-ellátás régen várt helyreállítására és egy új kórház létesítésére.

Közölték azt is: a sajtóból értesültek arról, hogy

a magyar állam nevében eljáró MNV Zrt. árverésre bocsájtja az Árpád Kórház évek óta üresen álló épületét.

„Értem a kormányzat szempontjait, a kórház állapotával tisztában vagyok, de mégis úgy vélem,

ez a lépés jóvátehetetlen kárt okozna Újpestnek.

Ezzel végképp elveszhet az esélye, hogy Újpestnek kórháza legyen”

– fogalmazott az újpesti Fidesz választókerületi elnöke.

Vajon mi az oka a meglepően kemény kiállásnak?

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: az újpestiek kórházat akarnak, és az elvárásuk jogos.

Újpestnek – közölte – történelmi jogon és lélekszámát tekintve is jár egy kórház, valamint a helyben lévő fekvőbeteg-ellátás éppen úgy, ahogy ezt önálló város korában meg tudta teremteni magának.

Wintermantel Zsolt kiemelte: annak érdekében, hogy kellő súlyt adjanak az újpestiek jogos elvárásának, aláírásgyűjtést kezdeményez a kórház ügyének támogatására.

Megjegyezzük: minden bizonnyal Wintermantel lesz a Fidesz jelöltje az újpesti polgármester-választáson. Kell tehát valami, amivel a politikus azt mutathatja, a pártpolitikán túl tud lépni, és elsősorban Újpest érdekeit nézi. Az is lehet, a Fidesz fenti lépése gumicsont, amelyet Wintermantel népszerűsítésére dobtak be.

Frissítés:

Wintermantel Zsolt, bukott újpesti polgármester kórházügyben tett legújabb kijelentései különösen hiteltelennek tűnnek, figyelembe véve, hogy az Árpád kórház ingatlanjának árverését a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) már korábban, 2023 júniusában is megkísérelte. Ám akkor nem emelte fel a hangját, nem kérte az eljárás felfüggesztését, amely

mostani aktivizmusát különösen kérdésessé teszi.

Az ujpestihirmondo.hu azt írta, Wintermantel korábbi döntései, mint az Árpád kórház bezárása, a Szülőotthon kertjének eladása egy építkezési vállalkozónak, és egyéb egészségügyi intézmények sorsának elhanyagolása, már eleve aláásták hitelét ebben a kérdésben. Az, hogy most, egy újabb árverési kísérlet kapcsán aktivizálódik, miközben korábban hallgatott, csak tovább súlyosbítja ezt a helyzetet.

Hozzátették, ez a viselkedés erősen utal arra, hogy

a politikus kampánycélokra használja fel az újpesti kórház ügyét.

(MTI korrigálva/Nyugati Fény)

Valódi Hírek