Rácz Zsófia még mindig nem bánja, hogy belevágott a nagypolitikába

Vannak, akik ezt másként gondolják.

Nem volt minden pillanat könnyű, de nem bántam meg. Ismerve a magam és korosztályom kritikai gondolkodását, biztosan sok kérdés felmerült volna bennem is arra a hírre, hogy kineveztek egy 22 éves helyettes államtitkárt„.

Azt nem tartom helyesnek, ha bárkit már azelőtt megbélyegeznek, mielőtt bizonyíthatott volna. Ennek ellenére szívesen beszélgetek azokkal is, akik megkérdőjelezik a kinevezésem jogosságát” – mondta Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár a kormányközeli Magyar Nemzetnek adott interjújában arra a kérdésére, hogy volt-e olyan pillanat, amikor megbánta, hogy belevágott a nagypolitikába.

A 22 éves Rácz Zsófiát tavaly úgy nevezték ki helyettes államtitkári posztra, hogy még nem volt diplomája. Emiatt törvényt kellett módosítani.

Azt ugyan egyelőre nem tudni, hogy mit bizonyított, de az interjúban máris támadta a baloldali sajtót.

A politika konfliktusos terep, mégsem gondoltam volna, hogy ennyire nagy port ver fel a kinevezésem” – mondta.

A munkájáról azt mondta, a közigazgatási-minisztériumi munka mellett az egyfajta lobbizás is. azt szeretné elérni, hogy a fiatalok problémái, felvetései, ötletei eljussanak a kormányhoz. „A fiatalok ingyenes nyelvvizsgájáért vagy a KRESZ-tanfolyam és -vizsga támogatásáért is mi felelünk.

Idén az érettségi szervezéséről hozott döntéseket is igyekeztem segíteni azzal, hogy összegyűjtöttem és képviseltem a fiatalok észrevételeit” – mondta.

Arról, hogy miért kellett bevenni egy fiatalt is a kormányzati munkába, azt mondta: „Nekem két világot kell közelítenem egymáshoz, és én mind a kettőben benne élek. Egyrészt fiatal vagyok, másrészt már részt veszek a döntések előkészítésében is Látom mindkét világ előnyeit és a hátrányait, ismerem mindkettőnek a nyelvét, igyekszem közvetítő-, fordítószerepet betölteni.

Az ifjú államtitkár arról is beszélt, hogy nem menekül az újságírók elől.

Azt az elvet próbálom követni, hogy akkor nyilatkozom, ha van miről. Közvetlenül a kinevezésem után csak azért, hogy beszéljek, nem éreztem szükségét annak, hogy interjút adjak, hiába kerestek meg nagyon sok helyről. Gyorsan kiderült, hogy a tőlem interjút kérő médiumok nem a szakmai múltamra, a terveimre kíváncsiak, hanem abban az időszakban egy jól kommunikálható politikai termék voltam a szemükben, igyekeztek engem felhasználva is alátámasztani egy általuk kitalált történetet. Ebben a játékban nem vettem részt, és a jövőben sem fogok” – mondta.

Valódi Hírek