Rendkívüli hír: Kirakták az Index igazgatóságából Dull Szabolcs főszerkesztőt

Ez gyorsan eszkalálódott.

Hétfő délelőtt rendkívüli állománygyűlést tartottak az Index.hu szerkesztőségében, ahol a céget tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke, Bodolai László tájékoztatta az újságírókat az elmúlt napok eseményei nyomán kialakult helyzetről.

Bodolain és a szerkesztőség tagjain kívül jelen volt Pusztay András vezérigazgató is.

Az ülésre azután került sor, hogy a szerkesztőség egységesen tiltakozott a cég igazgatósága elé került javaslat miatt, amely átalakította volna a lap működését, és lényegében külső cégekbe szervezte volna ki a rovatokat.

A javaslatot Ungár Péter üzlettársa, az LMP bulvárlapját, az azonnali.hu-t is társtulajdonló Gerényi Gábor vitte be az igazgatóság elé, az Index pénzügyeit a háttérből irányító fideszes Vaszily Miklós javaslatára.

A rendkívüli állománygyűlésen Bodolai csillapítani próbálta a feszültségeket, és azt állította, hogy Gerényi tervét nem fogja tárgyalni az igazgatóság.

Bodolai a 444-nek úgy nyilatkozott, hogy már a csütörtöki igazgatósági ülés után, pénteken beszélt arról Gerényivel, hogy jelenléte feszültséget szül, ezért megszüntetik vele az együttműködést.

Csakhogy közben az asztalon van egy igazgatósági határozat arról, hogy a koncepciót az elhangzott tervek mentén ki kell dolgozni, és ezáltal a szerkesztőség fenyegetve érzi függetlenségét.

Bodolai bejelentette azt is, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát megszünteti, mert belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé. A főszerkesztői posztról egyelőre nem mentette fel Dullt. Az igazgatóság viszont ezzel átalakul.

A 444.hu szerint elképzelhető, hogy távozik Pusztay András vezérigazgató is. Pusztay az állományülésen elmondta, hogy olyan igazgatósági határozat született múlt héten, amit nem tud lelkiismerete szerint végrehajtani.

A kérdésre, hogy emiatt távozik-e, az ülésen nem adott egyértelmű választ. Pusztay hétfőn nem akart nyilatkozni az ügyben.

Valódi Hírek