Kásler azt ígéri, hétfőtől helyreáll az egészségügy – Részletek

Több korlátozást is feloldanak.

Kásler Miklós a kormány Facebook-oldalára pénteken feltöltött videójában azt mondja:

A magyar járvány kedvező alakítása lehetővé tette, hogy 4 lépcsőben, május elején indulva helyreállítsuk az egészségügy megszokott eljárásrendjét és a betegek ellátását a halasztható beavatkozások tekintetében is kiegészítsük„.

Június 15-től minden olyan diagnosztikai és terápiás tevékenységet el lehet végezni minden magyar egészségügyi intézményben, amire a betegeknek szüksége van.

A járóbeteg szakrendelésen a megnövekedett várólisták (erről bővebben itt írtunk) csökkentése érdekében óraszám-korlátozás nélkül lehet egészségügyi tevékenységet végezni.

A családi orvosok, családi gyerekorvosok esetében, illetve a járóbeteg szakrendelőknél a kormány megszüntette azt a korlátozást, hogy egy órában csak négy beteg keresheti fel az intézményt.

Itt van a miniszter bejelentése:

A miniszter bejelentése után közleményt adott ki a Magyar Orvosi Kamara arról, hogy továbbra sem lehet az időpont előjegyzése nélkül bejutni sem a háziorvosi, sem a szakrendelőkbe.

A kamara szerint a sajtóban rosszul jelent meg néhány információ a háziorvosi rendelés hétfőtől érvényes változásairól, ezeket pontosították. A Facebookon azt írták: a módosítás egyik következménye, hogy most már négynél több pácienst is fogadhatnak a rendelőkben, ám a telefonos konzultáció lehetőségét a jövőben is szeretnék megtartani,

az előjegyzett időpontú betegellátással együtt.

Hisszük, hogy ez az érdeke mind a betegek többségének, mind az ellátó orvosoknak” – írta a kamarea közleményében, hozzátéve, hogy tudják, a változás az ellátást a feltétlenül szükségesnél gyakrabban igénybe vevő betegek számára nehezen elfogadható, de a többség érdekében megértést kérnek.

A világjárvány sajnos még mindig valós veszélyt jelent, szükséges az ésszerű óvatosság továbbra is nemcsak a rendelőben, de az élet minden területén” – írták.

Valódi Hírek