Rendkívüli: Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt vádat emeltek Hajdú Péter korábbi cégénél

A vádemelést 4 évnyi nyomozás előzte meg.

Vádat emeltek Hajdú Péter műsorvezető és producer korábbi cége, a Frizbi Entertainment Kft. ügyében – erősítette meg a Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék a Magyar Hang értesülését pénteken.

A vádemelést négy évig tartó nyomozás előzte meg.

A főügyészség szerint két férfival és egy nővel szemben emeltek vádat, de azt nem árulták el, hogy Hajdú köztük van-e, a „közéleti szereplők személyiségi jogainak védelme érdekében”.

A vád

  • különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás
  • és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása.

Ez lényegében áfacsalást jelent, és mivel különösen nagy (50 és 500 millió forint közötti) tételről van szó, a büntetési tétel 5-10 év szabadságvesztés lehet.

A nyomozás 2016-ban indult, a kérdéses időszakban még Hajdú vezette a Frizbi Entertainment Kft.-t. Néhány hónappal ezután viszont kiszállt a cégből, az új ügyvezető egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett.

Hajdú Péter nem válaszolt a Magyar Hang kérdéseire.

A lap megjegyzi, hogy áprilisban jelent meg az adóhatóság friss tartozói szégyenlistája, melyen a korábban Hajdú által tulajdonolt Frizbi Entertainment Kft. „előkelő” helyen szerepel.

A cégnél a 494 milliós adóhiány mellett még 314 millió forint bírságot is megállapítottak, így a teljes tartozás

800 millió forint

fölött van.

Mint megírtuk: Hajdú idén május elején a Mészáros Lőrinc feleségének kezében lévő LifeTV és OzoneTV vezérigazgatója lett.

(via Magyar Hang)

Valódi Hírek