Kiderült, ki készítette az MSZP álmentős kamuvideóját

Állítja, csak technikai segítséget nyújtott.

A 168 Óra több forrásból is úgy értesült, hogy Szalay Tamás Lajos, a Népszabadság egykori újságírója, Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő asszisztense készítette a párt elhíresült Facebook-videóját.

A videón egy magát mentőápolónak kiadó nő többek között arról beszélt Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselőnek mint “riporternek”, hogy haldokló betegek hazaszállításában vett részt. A nő azt is állította, a kórházi ágyak felszabadítása idején hazaszállított 10 “betegéből” 9 meghalt.

A nőről kiderült: mentősként soha nem dolgozott.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma feljelentést tett rémhírterjesztés miatt.

A 168 óra elérte Szalay Tamás Lajost, aki elismerte a videó készítését. “Én voltam a kamera végén” – mondta Ujhelyi asszisztense, ám további kérdésekre nem válaszolt. Ujhelyi Istvánt nem sikerült elérnie a lapnak.

Szalay később nyilvános posztjában azt írta ki közösségi oldalára:

Hogy megelőzzem a további baráti és nem baráti hívásokat: a sajtóban megjelent állításokkal kapcsolatban egyértelművé kívánom tenni, hogy az MSZP videójának felvételéhez mindössze technikai segítséget nyújtottam a szabadidőmben, annak előkészítésében és tartalmában semmilyen szerepem nem volt.