Keresik a felelőst: Belső vizsgálat indul az MSZP-ben a Korózs-féle kamuvideó miatt

Valakinek el kell vinnie a balhét.

Az MSZP-ben egy kommunikációs stáb döntött annak a videónak az elkészítéséről, amelyben egy magát mentősnek kiadó nő szerepelt. Erről Szakács László, az MSZP elnökhelyettese beszélt az ATV Start című műsorában.

A nő azt állította: tíz, a koronavírus miatt a kórházból hazaküldött beteg közül 9 meghalt.

A nőről végül kiderült: semmilyen mentőszolgálatnál nem dolgozott, és nem is dolgozik.

Szakács László szerint Korózs Lajos szocialista képviselő, a Népjóléti Bizottság elnöke, aki a nővel beszélgetett mint „riporter”, rengeteg levelet kapott az ágyfelszabadítás miatt érintett betegek hozzátartozóitól.

Az MSZP elnökhelyettese úgy véli: Korózs Lajos elkötelezetten, szakmailag magas színvonalon látja el feladatát. Szakács László szerint Korózsnak

nem kell lemondania

a történtek miatt.

Arra a kérdésre, hogy ki a felelőse ennek a videónak, Szakács László azt válaszolta: az, aki előkészítette és elkészítette a videót.

Nevet nem mondott, de azt kijelentette: lesz vizsgálat és felelősségre vonás a pártban a botrány miatt. Hangsúlyozta azonban: szerinte nem Korózs volt az, aki hibát követett el.

Ahogyan arról beszámoltunk: kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma bejelentette, hogy rémhírterjesztés miatt büntetőfeljelentést tesznek.

A minisztérium szerint a videóban elhangzott hamis állítások a jelen veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségüggyel szembeni közbizalom aláásására, ezen keresztül a járvánnyal szembeni védekezés hatékonyságának lerontására.

Valódi Hírek