Gyorshír: 1,89 milliárd forint kártérítést kapnak a veronai busztragédia károsultjai

Sérelemdíjat kaptak azok, akik családtagjukat vesztették el a balesetben, súlyos vagy könnyebb sérüléseket szereztek, de azok is, akik a buszon tartózkodtak, de nem sérültek meg.

Megállapodás született a teljes kártérítési fedezet felosztásáról a biztosító és a veronai buszbaleset károsultjai között.

A Groupama Biztosító a kiszabható legnagyobb kártérítési összeget, összesen

1,89 milliárd forintot

fizet az érintetteknek.

A Groupama Biztosító, amely a balesetet szenvedett autóbusztársasággal állt szerződésben, nem akarta megvárni az akár évekig is elhúzódó büntetőper végét, amiben a felelőseket keresik, ezért külön megegyezett a felekkel.

A vagyoni károkon felül sérelemdíjat kaptak azok, akik családtagjukat vesztették el a balesetben, súlyos vagy könnyebb sérüléseket szereztek, vagy a buszon tartózkodtak, de nem sérültek meg.

A biztosító szerint ez volt a valaha volt legkomplexebb ügyük. Fel kellett mérniük az összes kárigényt, egyeztetniük kellett az olasz és magyar jogi képviselőkkel, és a kártérítés felosztása is hosszú időt vett igénybe.

A buszbaleset 2017 januárjában történt, amikor Verona közelében a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait szállító busz a szalagkorlátnak rohant, majd kigyulladt.

A buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A tragédiában 17 utas vesztette életét.

(MTI nyomán)