Szanyi már nem tartja kizártnak, hogy új pártot alapítson

Nincs még elég 1-2 százalékos pártocska a palettán!

Másfél hete lépett ki az MSZP-ből Szanyi Tibor, aki megalapította az Igen Mozgalmat, melynek nevében együttműködési megállapodást kötött a Székely Sándor vezette, különösebb életjelet szintén nem mutató Szolidaritás Mozgalommal.

„Ez egy igazi görögdinnye-mozgalom, hiszen belül vörös, kívül zöld. Minden gondunk ugyanis – így vagy úgy – a kapitalizmus torzszülöttje”

– fogalmazott közös sajtótájékoztatójukon Szanyi.

Szanyi Tibor és Székely Sándor

Székely Sándor – az együttműködésükre utalva – azt mondta, hogy az ellenzéknek végre lehetősége van nem csak azt mondani, hogy Orbán menjen, hanem arról is beszélni, hogy mit ajánlanak az embereknek.

Erről kezdődött el egy közös gondolkodás, amibe az Igen mozgalmon kívül mások is részt vesznek, és azt szeretnék, ha az ellenzéki pártok 2022-es potenciális együttműködésébe egy kis kapitalizmuskritika is beleférne.

Magyarországra ugyanis – folytatta – az elmúlt harminc évben minden nyűgével együtt szakadt rá a kapitalizmus.

Bár még nem egyeztetett egyik ellenzéki párttal sem, de bizonyos fokú együttműködésnek örülne Szanyi Tibor.

Szerinte sokan csatlakoznának egy olyan, ma még nem létező párthoz, amely képes lenne megszólítani és megnyerni a 2-3 millió fősre is tehető baloldali érzelműeket, akik platform hiányában „ide-oda vergődnek”.

A kérdésre, hogy a mozgalom után születhet-e párt, azt felelte: a mozgalomban résztvevő emberek jelentős hányada

„nagyon-nagyon szeretné, ha születne olyan párt, amiről az előbb beszélt”.

Majd hozzátette, hogy ő maga is, és szívesen részt venne egy ilyen alapozó munkában. Önmagában nem alapítana pártot, de ha sokan lennének, akkor örülne, ha létrehozhatnának egy ilyen szervezetet.

(atv.hu)

Valódi Hírek