Deutsch Tamás szerint a Fidesz fogja eldönteni, hogy a Néppárt tagja marad-e vagy nem

Ma sem maradtunk humor nélkül.

Akár márciusig is elhúzódhat a Fidesz európai néppárti tagságának kérdése.

Deutsch Tamás a szombati Magyar Nemzetnek azt mondta: egyelőre nincs hivatalos tudomásuk arról, hogy a néppárti vizsgálóbizottság jelentése elkészült volna.

„Nekünk bármelyik időpont jó. A lényeg, hogy minden esetben mi döntünk, és nem rólunk döntenek”

– fogalmazott a politikus.

„Nem a Fideszről fognak dönteni, hanem magának a kormánypártnak a döntése lesz, hogy melyik európai pártcsaládban képzeli el a jövőjét”

– kommentálta Deutsch Tamás azt a sajtóértesülést, miszerint már Donald Tusk, az Európai Néppárt elnökének asztalán fekszik a néppárti jelentés a Fideszről.

Hozzátette: ha igaz a sajtóértesülés, annak nagyon örülnek.

A lap kérdésére megerősítette, hogy a Fidesz részéről az ügyben kijelölt grémium – Novák Katalin államtitkár, Varga Judit miniszter és Szájer József európai parlamenti képviselő – hamarosan szintén elkészíti az összegzését.

Mint ismert: a Fidesz tagságát 2019. március 20-án függesztették fel a jobbközép európai pártcsaládban a jogállami problémák miatt.

Mint megírtuk: azóta a Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber nyíltan kimondta, hogy ellenzi a Fidesz visszafogadását a pártcsaládba.

Legutóbb a Századvég elnöke, G. Fodor Gábor jelentette ki egy tévéműsorban, hogy szerinte a Fidesz a jövőben nem lesz az Európai Néppárt tagja.

(24.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek