A világ vicce: Orbán zsebpolitológusa szerint a magyarok egyre elégedettebbek a MÁV-val

Mráz Ágoston kikutatta.

A felnőtt magyarok 18 százaléka (1,4 millió fő) állította, hogy legalább havonta vonatozik, további 30 százalékuk pedig, hogy ennél ritkábban ugyan, de használja a MÁV szolgáltatásait. A vasút tehát legalább 4 millió felnőtt magyarnak fontosak évente – derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából.

A Mráz Ágoston Sámuel vezette intézmény szerint a megkérdezettek közül mind az államvasúttal, mind annak szolgáltatásaival

többen elégedettek, mint tavaly.

A MÁV-ról alkotott véleménye egy év alatt az összes magyar ötödének (20 százalék) javult és tizedének (10 százalék) romlott, a többiek nem láttak változást.

A társaság szolgáltatásait rendszeresen használók 35 százaléka – ez nagyjából félmillió ember – szerint javult és csak feleannyiuk szemében romlott a MÁV.

Az összes megkérdezett 41, míg a vonatot rendszeresen használók 69 százaléka mondta azt, hogy összességében inkább elégedett a MÁV szolgáltatásaival.

A Nézőpont szerint a fiatal felnőttek (40 év alatt) körében különösen jó lett a vasúti szolgáltatásokról alkotott vélemény. Az új nemzedék 51 százaléka is összességében elégedettnek mutatkozott, míg a 60 év felettieknek csak 37 százaléka.

A magyar vasút pontosságával és megbízhatóságával az összes felnőtt 55, a rendszeresen vonaton utazók 60 százaléka ugyan elégedett, 31, illetve 39 százalékuk azonban nem.

A másik problémás terület az állomások állapota és tisztasága, amellyel ugyan az összes megkérdezett 47, s a rendszeresen vasutazók 51 százaléka mondta magát elégedettnek, de majdnem ugyanannyian (40, illetve 47 százalék) elégedetlennek bizonyultak.

(via)