Leváltották Éger Istvánt, új elnöke van a Magyar Orvosi Kamarának

16 év után új vezetője lesz a magyar orvostársadalom legfontosabb szervezetének.

Kincses Gyulát választották a Magyar Orvosi Kamara (MOK) új elnökének szombaton délelőtt a szervezet országos küldöttei.

Kincses Gyula a 16 éve elnöklő Éger Istvánt váltja az orvoskamara élén.

Kincses Gyula 202 szavazatot,

Éger István 120-at kapott

– értesült a 24.hu.

Éger István (balra) és Kincses Gyula (jobbra)

A korábban fül-orr-gégészként praktizáló 67 éves Kincses Gyula a kamarán belül szerveződött Újratervezés orvoscsoport tagja és képviselője volt.

A MOK progresszív szárnyának számító tömörülés tavaly februárban bontott zászlót azért, hogy a több mint 40 ezer orvost tömörítő kamarán belül az egészségügy átalakításáért tevékenykedjen.

Kincses győzelme nem volt váratlan: néhány éve érezhető már az elégedetlenség és a változásra való igény az orvostársadalom egy jelentős részénél.

Az Újratervezés csoport színre lépése előtt is sok kritika érte Éger Istvánt, mert bár a MOK folyamatosan tárgyalt a kormánnyal, áttörést nem sikerült elérnie.

Kincses Gyula 1990 és 1994 között az MDF színeiben volt országgyűlési képviselő. 1998 és 2000 között az első Orbán-kormány alatt a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott.

2007 októbere és 2008 májusa között a Gyurcsány-kormány egészségügyi államtitkáraként tevékenykedett. 2001 és 2010 között az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetet vezette.

FRISSÍTÉS: Előkerült egy videó arról, ahogy az orvosok üdvrivalgásban törnek ki Kincses Gyula győzelmének bejelentésekor. Íme:

Így tört ki az üdvrivalgás a teremben, amikor 16 év után megbukott Éger István (+videó)

.

Valódi Hírek