Hiába dugták el az emberek elől, több mint 200 ezren dacból is kitöltötték a klímakonzultációt

Váratlanul hatalmas siker lett.

Véletlenül vették észre újságírók pár napja, hogy a kormány honlapján megjelent egy konzultáció a „Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról”, amelynek meglétéről Orbánék egyáltalán nem kommunikáltak az állampolgárok felé.

Az ügyben azóta megszólalt a konzultációt szervező Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint Hollik István kormányszóvivő is.

Mindketten elmondták, hogy a konzultációnak nem az a célja, hogy az emberek átfogó véleményét megtudják, hanem ez egy Brüsszel által előírt kötelezettség, amelynek a kormány eleget tesz.

Most újabb fordulat következett, hétfőn délután közleményt adott ki a Palkovics László vezette minisztérium, amelyben már azt közölték:

nagyon örülnek,

hogy ennyien kitöltötték a kormány által egyébként szabályosan rejtegetett konzultációt.

Az ITM közleményében az áll:

„A Brüsszel által előírt cselekvési tervek elkészítése kapcsán Magyarország minden esetben társadalmi egyeztetésre bocsátotta a témát.

Ilyen volt például a Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv, a Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Terv és a Második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia.

Örülünk annak, hogy a kérdőívet ennyien, több mint 200 ezren töltötték ki.

Mindenkinek a véleménye számít, a beérkezett válaszokat a minisztérium kiértékeli, annak eredményeit nyilvánosságra fogjuk hozni. Ezt követően tárgyal majd a kérdésről a kormány.

Magyarország kormánya – ahogyan eddig is – a magyar emberek véleményének figyelembevételével fogja meghozni döntését.”

(via 444.hu)

Valódi Hírek