Kirúgták a honvédségtől a „férfit”, aki kis híján halálra verte a barátnőjét

Országos botrány kellett hozzá.

Soron kívül megszüntették annak a tartalékos katonának a szolgálati viszonyát, aki szombaton a felismerhetetlenségig vert egy nőt Bujákon, közölte a 24.hu megkeresésére szerdán a Honvédelmi Minisztérium.

Hozzátették,

a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség – még az önkéntes tartalékos katonák esetében is – elítéli a nők elleni erőszak minden formáját.

Közölték azt is, az ügy miatt rendőrségi eljárás indult, amelynek befejezéséig további információt nem áll módjukban nyilvánosságra hozni.

Mint ismert, a bántalmazásról az áldozat Facebook-bejegyzésben számolt be, ebben azt írta: támadója, K. István eltörte az orrát, verte a fejét és a testét, kitépte a haját és majdnem megfojtotta.

Orosz Bernadett az Indexnek azt mondta, nincs más eszköz a kezében, ezért tette ki a Facebookra azokat a fotókat, amiket az összevert arcáról készített.

A hatgyerekes anyuka a múlt szombati eset után Bernadett távoltartást és személyi védelmet is kért a rendőrségtől, de kérését elutasították.

Szerdán ugyanakkor Nágel Tamás százados, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szintén a 24.hu megkeresésére arról tájékoztatott, hogy az újabb adatok alapján a Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte az illetékes ügyészségen a férfi távol tartásának elrendelését.

 

Valódi Hírek