Gyurcsány Ferenc: „Aki egyetért a kurd népirtással, az ne ünnepelje 1956-ot!” (+videó)

A DK elnöke leszedte a keresztvizet a háborús bűnös Erdogannak gazsuláló magyar kormányról.

Hazafias ellenzék létrehozására szólította fel az Orbánnal szemben álló politikai erőket és civileket Gyurcsány Ferenc szerdán, a DK október 23-i megemlékezésén, amelyet Nagy Imre áthelyezett szobránál tartottak.

Gyurcsány elmondta: ez a hazafias ellenzék természeténél fogva éppen olyan színes lesz, mint 1956 volt. Lesznek benne baloldaliak, centristák, liberálisok, zöldek és jobboldaliak is.

A hazafias ellenzéket négy dolog fogja össze, ezek:

  • Magyarország jövője az európai népek táborában van. Azokkal lehet és kell együttműködni, akik erősebb Európát akarnak, akik úgy gondolják, hogy Európa jövőjét az egyesült nemzetek európai szövetsége jelenti.
  • Magyarország újra jogállam legyen, ahol nem az állam ellenőrzi a népet, hanem a nép az államot. Ehhez a jelenlegi kormányt „a politika poklára kell küldeni”.
  • Aki lop, aki hozzányúl a közpénzhez, az nem politikus, hanem bűnöző, ma a kormányon bűnözők vannak. Azokkal kell együttműködni, akik úgy gondolják, hogy az országnak tisztességes, a választókat szolgáló politikusokra van szüksége.
  • A hazafias ellenzéknek olyan országot kell építenie, ahol tiszteletben tartják mások önállóságát és szabadságát, hogy ennek a szabadságnak a bázisán teremtsenek közös, erős nemzetet.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: helye van a pátosznak, a szónak és cselekvésnek, de a pátosz ezekben a napokban hazug lenne, a szó kevés, a cselekvés meg kötelező. Meg kell próbálni közösen elfogadni 1956 különböző hagyományait.

A DK elnöke hangsúlyozta: október 23-nak sok arca van, 1956-ban egyaránt ott van Nagy Imre és társai reformkommunista küzdelme, Pongrátz Gergely, a Corvin köz és a pesti srácok harca, ahogy a munkástanácsok mozgalma is. Ezek együtt jellemzik 1956-ot, és a DK azon dolgozik, hogy ezek a különböző irányzatok ne megosszák, hanem egyesítsék a nemzetet.

Gyurcsány ezután szólt az elmúlt napok legnagyobb nemzetközi viharát kiváltó témájáról is:

A DK elnöke szerint aki egyetért Erdogannal, és a kurd népirtással, az valójában egyetért az 56-os orosz megszállással és a magyar szabadság eltiprásával.

„Aki pedig ez utóbbival egyetért, az ne ünnepelje 1956 október 23-át, hanem húzódjon vissza bunkereibe, gondolkodjon el azon, hogyan lehet egyszerre szolgálni Lucifert és a teremtő Istent is, a szabadságot és a szolgaságot is, a tisztességet és a tisztességtelenséget is”.

– fogalmazott Gyurcsány.

Videó:

A hazafias ellenzék közösen győzheti le a Fideszt és teljesítheti be 1956 követeléseit. Az 1956-os forradalom évfordulóján koszorút helyezek el Nagy Imre szobránál a DK elnökségével együtt.

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2019. október 23., szerda

.

Valódi Hírek