Nem adnak plakáthelyet az ellenzéknek, de még az oszlopokat is féltik tőlük

„Demokrácia” Fidesz-módra, sokadik rész.

Az ellenzéknek nem igazán lesznek óriásplakátjai ősszel, mert „elfogytak” a szabad helyek – írja a Népszava.

Egy fővárosi, ellenzéki politikus azt mondta, a legtöbb plakáthely-értékesítéssel foglalkozó cég azzal hárította el a megkeresésüket, hogy már nincsen szabad hely a kampányidőszakra.

Még amelyiknél lettek volna is,

ott is kiderült 15 órán belül, hogy már elfogytak.

A lap megkereste a két legjelentősebb plakátcéget, a Publimont Kft.-t és a JCDecaux Hungary Zrt.-t, de nem válaszoltak a kérdéseikre.

Ezt ellensúlyozandó az ellenzéki pártok közös kampánycsapatokat hoztak létre, mindenki egyenlően veszi ki a részét a munkából.

Az egyik ellenzéki politikus úgy fogalmazott: mindenki közös jelölt, nincs jelentősége, hogy mondjuk egy DK-s aspiráns fotóját egy momentumos plakátolja ki,

a hat logó úgyis ott van.

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja arról számolt be, hogy a Budapesti Dísz – és Közvilágítási Kft. ingyenesen engedélyezte a vadplakátolást. (A céghez nagyjából 30 ezer oszlop tartozik a fővárosban.)

Vidéken már nem ilyen jó a helyzet, mert az E.ON-hoz, vagy az ELMŰ-höz tartoznak. Az E.ON kapásból elküldte a pártokat a Garancsi István-féle ESMA-hoz, mert ők rendelkeznek a felületeikkel. Az ESMA nem engedélyezte az ingyenes plakátolást.

Valódi Hírek