A vallástudós kemény választ adott Kövér Lászlónak, aki jó és rossz magyarokra osztotta az országot

Talált, süllyedt.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Kövér László egy szombati romániai előadásán kijelentette:

nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyereke, 9-16 unokája van, és mindannyian elkötelezettek “a nemzet ügye” iránt.

Gábor György vallástudós, egyetemi tanár, mellesleg lapunk állandó szerzője a közösségi oldalán reagált a házelnök szavaira.

Írását változtatás nélkül adjuk közre:

Kövér László osztályozza a magyarokat. Azt mondja ez az ember, hogy az a jó magyar, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt.

Ezek szerint Schwarz-nagypapa részben jó magyar volt. Ugyanis hét gyereke volt, vagyis ő már akkor jó magyarnak bizonyult, amikor ez a Kövér még egy pajzán gondolat sem volt.

De sajnos Schwarz-nagypapa csak részben lehetett jó magyar, minthogy nem lett 9-16 unokája, csak kettő. Történt ugyanis, hogy akkoriban – ehhez a Kövérhez hasonlóan – mások is osztályozták a magyarokat.

Így esett meg, hogy a hét gyermekéből a hat fia közül három munkaszolgálatban, három a magyar hatóság bevagonírozását követően Auschwitzban pusztult el, egyedül a hamis papírokkal bujkáló anyám élte túl a Kövért megelőző magyar hatóságok magyarok-osztályozásának kedves gyakorlatát.

Így Schwarz-nagypapának nem lett 9-16 unokája, ergo csak részben volt jó magyar.

Ezzel szemben a bevagonírozást lebonyolító csendőrök között egészen biztosan akadt, akinek volt 9-16 unokája, ergo ő jó magyar volt.


.