Már baj van a Fidesz szegedi jelöltjével: Együtt bizniszelt az általuk leprázott céggel

Nem megy ez a Fidesznek.

Nagy nehezen megtalálta a Fidesz a szegedi polgármester-jelöltjét. Nemesi Pál vállalkozó belengetését a Szegedi Tudományegyetem rektora, Rovó László vállalta magára, aki a KESMA-s Délmagyarnak adott interjúban végül ezt teljesítette is.

Mint mondta:

„Szegedet szerintem egy a politikától független, de az üzleti életben, a piacon már gazdag tapasztalatot szerzett embernek kellene irányítania. Az én szememben ilyen ember Nemesi Pál.”

Nemesi, a milliárdos bevételű építési vállalkozás, a Ferroép Fővállalkozó Zrt. tulajdonosa, cége számos állami és önkormányzati megrendelést teljesített már Szegeden és környékén. Többek között dolgozott az egyetem klinikaépületén, a Lakitelki Népfőiskoláján megvalósuló termálfürdő megépítésére is kapott megrendelést.

Nemesi Pál

Akad egy nagyon pikáns munkája a cégnek: A Nemesi vezette Ferroép milliárdos nagyságrendű építkezésben

kooperált a fideszes médiában szitokszóként használt Szeviéppel.

2008-ban a Szeviép és a Ferroép konzorciuma építhette az újszegedi gyógy-, wellness- és élményfürdő beruházást, a 6 milliárdos Napfényfürdő Aquapolist.

A slusszpoén, hogy 11 éve a beruházást Bánki Erik bírálta, mert szerinte Szeged úgy kapott hárommilliárd forintot fürdőfejlesztésre, holott nincsenek hagyományai a gyógyturizmusban. Tíz évvel később a fürdő Mészáros Lőrinc tulajdonába került, nincsenek arról híreink, hogy továbbra is baja lenne a fürdővel a fideszes képviselőnek.

(via: 24.hu)

Valódi Hírek