Rendkívüli hír: Saját főpolgármester-jelöltet állít a Momentum az előválasztásra

Van egy jobb emberük a rájuk tukmált Puzsér Róbert helyett.

Az EP-választásokon megerősödött Momentum saját főpolgármester-jelöltet tervez indítani az ellenzéki előválasztáson – erősítette meg az azonnali.hu által bedobott hírt a Nyugati Fény érdeklődésére Németh Gyöngyvér, a Momentum sajtóreferense.

A saját jelölt indítását a Momentum elnöksége jóváhagyta, még a párt küldöttgyűlésének kell döntenie róla vasárnapig – ha itt is átmegy, akkor hétfőn jelentik be a személy nevét.

Németh Gyöngyvér a Nyugati Fénynek elmondta azt is, hogy a korábbi találgatásokkal szemben nem Szél Bernadett lesz a jelöltjük.

A Momentum sajtóreferense lapunknak hangsúlyozta: természetesen továbbra is egy az egy ellen akarnak indulni minden önkormányzati pozícióért a Fidesszel szemben, tehát a főpolgármester-jelöltjüket az ellenzéki előválasztáson méretik meg, amelynek eredményét kötelezően elfogadják magukra nézve. (Ha ott esetleg Karácsony Gergely vagy Puzsér Róbert bizonyul jobbnak, akkor őt fogják támogatni.)

A lépés egyébként várható volt a Momentum részéről, miután a párt nem csak országosan, de Budapesten is a második legerősebb ellenzéki erővé vált a Demokratikus Koalíció után.

Ezzel párhuzamosan a Puzsér Róbert mögötti párttámogatás 6-7 százalékosra csappant a Jobbik és az LMP bezuhanásával.

Valódi Hírek