Kínos kérdést kapott Orbán, miután szavazott (+videó)

Nagyon gyorsan váltott.

„A részvétel tekintetében is és az esélyeket tekintve is több vagyok, mint bizakodó” – mondta a kormányfő, a Fidesz elnöke vasárnap reggel újságíróknak, miután az EP-választáson leadta szavazatát Budapesten, a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított szavazókörben.

Orbán Viktor – aki felesége, Lévai Anikó társaságában érkezett voksolni – kifejtette: a 2014-es EP-választás óta sokat változott a világ elsősorban a migránsválság miatt, és úgy érzi, hogy az emberek ezért a mostani szavazáson nagyobb arányban fognak részt venni. Buzdított is, hogy minél többen voksoljanak.

A megjelenő újságírók kérdéseket is tettek fel, a 24.hu kollégája az iránt érdeklődött, hogy tartja-e magát ahhoz a május eleji kijelentéséhez, hogy Európában az osztrák modellt kellene követni. Erre azt válaszolta Orbán,

Most már az olaszra nyergeltem át.

Az osztrák modell szerinte megszűnt, azt is elmondta, „nagyon kívánom, hogy Kurz kancellár legyen úrrá a helyzeten és ha ez sikerül neki, ami egy nehéz helyzet, akkor egy nagy kancellárja lesz Ausztriának. Nagyon bízom abban, hogy ez sikerül.

Valódi Hírek