Itt a belháború? Kubatov Gábor nekiesett Orbán egyik legfontosabb oligarchájának

Két közpénzzel kitömött fideszcsapat összekapott.

Kemény interjút adott Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, illetve a Fidesz pártigazgatója a kormányfő kedvenc újságjának, a Nemzeti Sportnak.

A cikk apropója az, hogy a Vidi leigazolta a Fradi egyik játékosát az orruk elől, ezen pedig a zöld-fehérek irgalmatlanul kiakadtak.

Kubatov szerint a két klub között volt egy soha ki nem mondott, soha le nem írt, tiszteletalapú szabály, hogy nem nyúlnak bele egymás keretébe, amit most a Vidi felrúgott. Hozzátette, hogy

Garancsi Istvánnal nagyon jó volt a viszonya.

A múltidős választ azzal fejelte meg, arra a kérdésre, hogy most akkor megromlott-e a viszony, hogy más elveket vall. (Garancsi István a NER egyik legfőbb oligarchája, építőipari cége tarol a közbeszerzéseken, néha a miniszterelnökkel pedig együtt repülőznek.)

Azt Kubatov is elismerte, hogy jogilag nem köthet bele a Vidi húzásába, de szerinte az egész magyar focinak ártottak a a fehérváriak ezzel. Azt is kijelentette:

„ameddig én itt elnök vagyok, a Vidinek nem adunk el játékost.

Ha úgy alakulna, hogy nem lesz pénzünk, ha esetleg a jövőnk múlna azon, eladunk-e játékost neki, akkor sem.”

Hogy milyen pénzek pörögtek az ukrán játékosért az is kiderült. A Fradi 1,2 millió eurót ajánlott érte, a pletykák szerint a Vidi erre húzott elő egy 1,5 milliót. A fizetések is előjöttek, a Ferencváros 25 ezer eurót adott volna havonta+prémium, ha összejön (8 millió forint), míg a cikk szerint Garancsiék 40 ezer eurót (12,8 millió forint).

Valódi Hírek