Pillanatokra felvillanó reklámokkal mossák a TV2 nézőinek agyát – A Momentum a hatósághoz fordul (+videó)

Újabb trükkös eszközzel támadnak, ami ráadásul tilos is.

A tudatalattira ható, tizedmásodpercre felvillanó reklámok futnak a TV2 nevű fideszes propagandatévén.

A 444.hu vette észre, hogy a szemvillanásnyi hosszúságú hirdetésekben az ORIGO logóját próbálják az emberek agyába ültetni.

Így néz ki:

.

A pár tizedmásodpercre felvillanó hirdetéseket egyébként hivatalosan tudatosan nem észlelhető reklámnak nevezik, és törvény tiltja a használatukat.

A 2008. évi XLVIII. törvény szerint a

„tudatosan nem észlelhető reklám: olyan reklám, amelynek közzétételekor – az időtartam rövidsége vagy más ok következtében – a reklám címzettjére lélektani értelemben a tudatos észleléshez szükséges ingerküszöbnél kisebb erősségű látvány, hang- vagy egyéb hatás keltette inger hat.”

A Momentum az etikátlan hirdetések miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz fordul – közölte a párt.

Azt írják: a tizedmásodpercekben mérhető hosszúságú üzenetek manipulatívak, és csak a kormányzati hazugsággyár további erősítését szolgálják.

A Momentum szerint nincs helye a magyar médiában ilyen manipulatív hirdetéseknek, és a hatóságnak a határértékekkel való trükközés és a kormányzati propaganda kiszolgálása helyett a magyar emberek érdekeit kell szolgálnia.

A Forbes megkeresett egy szakjogászt, aki elmondta: véleménye szerint a TV2 reklámjában megvalósult a tiltott reklámtevékenység, „hiszen ennyi idő kevés ahhoz, hogy a felirat és a teljes vizuális forma feldolgozható és tudatosan észlelhető legyen”.

Valódi Hírek