A Momentum és a Jobbik nem bénázott az aláírásgyűjtéssel, rekordidő alatt megvannak vele

Pedig nem ment simán a gyűjtés.

Közleményben jelezte a Momentum, hogy

a hétvége folyamán a Momentum több száz aktivistával gyűjtötte az ajánlásokat az Európai Parlamenti választásokra országszerte. Ennek eredményeként a listaállításhoz szükséges 20 000 ajánlást a pártok közül elsőként, kevesebb mint 36 óra alatt összegyűjtöttük.”

Ennek ellenére hétfőn még gyűjtik a szignókat és délben leadják az íveket a Nemzeti Választási Irodánál.

A Jobbiknak is összejött rövid idő alatt a szükséges számú aláírás az EP-választáson való induláshoz. Miközben a kormánypropaganda a szerint a Jobbik folyamatosan gyengül, a pártnak egyetlen európai parlamenti választásra sem sikerült ilyen gyorsan összegyűjtenie a szükséges aláírásokat – írták.

A Momentumnak egyébként akadtak gondjai Pécsen az aláírások gyűjtésénél. Egy idős férfi garázdálkodott két alkalommal is az íveik körül és kettőt sikerült is áthúzva érvénytelenítenie:

Egy bácsi szimpatizánsnak adta ki magát, majd szándékosan tönkretette a Momentum aláírásgyűjtő íveit

Megvolt az eső atrocitás az EP-választás előtt. A Momentum Mozgalom is elkezdte az aláírások gyűjtését az európai parlamenti választásokra. Szombaton a pécsi standjuknál egy idős férfi lépett a standjukhoz és az egyik ívüket nem hogy aláírta volna, egyszerűen csak áthúzta. Nemes Balázs, a Momentum szóvivője arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy az aktivistáik totálisan ledermedtek.

Valódi Hírek