Ezt az ajánlatot utasította el az LMP az ellenzéki együttműködésre

A Jobbikra is kitértek.

A Párbeszéd kongresszusa egyhangú döntéssel jóváhagyta azt az MSZP-vel korábban kötött megállapodást, melynek alapján Jávor Benedek a negyedik helyen szerepel a közös EP-listán. Utána sajtótájékoztatót tartott Jávor Benedek, Tóth Bertalan, Szabó Tímea és Karácsony Gergely, ahol szóba került Puzsér kavarása az LMP ellenzéki együttműködése körül.

Karácsony Gergely az LMP, a Jobbik és Sétáló Budapest csapatának közös, szombati sajtóközleményéről is beszélt, amelyben bírálták, hogy az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum már bejelentette a tervezett fővárosi polgármesterjelöltjeit.

Karácsony szerint a négy párt gáláns ajánlatot tett az LMP-nek, de az LMP budapesti elnöke erre azt felelte, hogy

ők az EP-választás után akarják lezárni az egyeztetéseket.

A Párbeszéd társelnöke hangsúlyozta, a jövőre nézve is fenntartják az együttműködés lehetőségét.

Azt azonban leszögezte, ragaszkodnak hozzá, hogy azok a pártok, amelyek még az EP-választás előtt képesek megállapodni az önkormányzati indulásról, már most hozzák helyzetbe a saját jelöltjeiket és kezdjék el a munkát.


Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok fõpolgármester-jelöltje, Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt elnöke, Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselõje és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke (b-j) a Párbeszéd kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón a Benczúr Hotelben 2019. április 7-én. MTI/Bruzák Noémi

Karácsony megerősítette azt az információt, amely szerint

három polgármesterjelölti helyet ajánlottak az LMP-nek.

Karácsony Gergely azt is elmondta, vitát folytattak arról, hogy bevonják-e az együttműködésbe Budapesten a Jobbikot.

Közölte, a felmérések azt mutatják, hogy

egy ilyen lépés nem növelné az ellenzék fővárosi esélyeit,

ezért döntöttek úgy, hogy csak az LMP-t vonják be a tárgyalásokba – közölte.

Erre utalva Tóth Bertalan azt mondta, nem tartott attól, hogy a döntés kihathat a vidéki együttműködésre. Közölte: az MSZP helyi szervezeteire bízták, hogy megtalálják a legoptimálisabb együttműködési megoldásokat.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek