Vastag bőr van Ungár Péter és az LMP orcáján – Elképesztő szöveggel támadták meg az ellenzéki összefogást

Ma jelentették be budapesti együttműködésüket az ellenzéki pártok – Az Ungár-Puzsér banda máris nekirontott.

Beszámoltunk róla: szombaton jelentették be közös kerületi polgármester-jelöltjeiket a Budapesten érdemi támogatottsággal bíró ellenzéki pártok.

Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum bemutatta a 23 budapesti kerületben indítandó közös jelölteket, majd hozzátették: próbáltak tárgyalni az LMP-vel is, velük azonban nem jutottak dűlőre, ugyanis

az LMP másfél hónap alatt három különböző embert küldött az egyeztetésre, akik egymásnak ellentmondó célokat közöltek velük.

Bejelenti a budapesti együttműködést az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum

A most együttműködő pártok a mai sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták: továbbra is nyitva hagyják az utat az LMP-nek, és ha Ungár Péterék úgy döntenek, hogy mégis beszállnak a fővárosi koordinációba, akkor készek újraírni a jelenlegi megállapodást.

Nos, az LMP úgy hálálta meg mindezt, hogy egy dermesztő stílusú közleményt adtak ki közösen a Jobbikkal és a Puzsér Róbert-féle Sétáló Budapesttel, amelyben azonnal megtámadták az együttműködő pártokat.

(Mellékszál: Ungár Péter LMP-s kampányblogja, az azonnali.hu különösen gusztustalan tempóban vette ki a részét a kavarásból.)

A puzséri közleményben (amelyhez, ismételjük: a nevét adta az LMP és a Jobbik is) az áll:

„A ma bemutatott polgármesterjelöltekkel és a mögöttük álló pártszövetséggel nem lehet leváltani a Fideszt, hiszen éppen ők okozták kétharmadot, és számos esetben a mai napig helyi szinten kollaborálnak a narancsuralommal.

Ez a megállapodás nem a változást és nem az ellenzéki győzelmet szolgálja, hanem a parkolási maffiát és a korrupt szocialista világ túlélését (…)

Elkeserítő látni, hogy ebben részt vesz a Momentum. A harminc évet nem lehet leváltani az olimpiát megszavazó Karácsonnyal, a zuglói parkolási botrányt eltagadó Horváth Csabával, az MSZP-vel és a DK-val.

Azt gondoljuk, hogy a Momentum szavazói centrum szavazók, azt gondoljuk, hogy a Momentumnak a centrum pártokkal kellene együttműködnie, ahogy erre vidéken számtalan példa van. Sajnáljuk, hogy a kapzsiság győzött az elvek felett.”

A legdöbbenetesebb az egészben, hogy pont az LMP-nek van bátorsága azt írni, hogy a baloldal okozta a kétharmadot, miközben a valóság az, hogy

csak Budapesten 5 ellenzéki mandátum úszott el

azon, hogy az LMP 2018 áprilisában nem volt hajlandó visszalépni az esélyesebb ellenzéki jelöltek javára.

Ezekben a körzetekben a Fidesz jóval kisebb különbséggel nyert, mint ahány szavazatot az LMP teljesen esélytelen jelöltjei elvittek.

A közelében sem lehetne most a Fidesz a kétharmadnak, ha az LMP hajlandó lett volna arra, amire például a DK képes volt: visszaléptették jelöltjüket (az akkor még LMP-s) Szél Bernadett javára a körzetében.

Emlékezetes az is: a 2018-as választások másnapján Hadházy Ákos egy interjúban kipakolt arról, hogy a Sallai-Schiffer-maffia sokmilliós perrel fenyegette meg azokat az LMP-seket, akik visszalépnek az esélyes ellenzéki jelölt javára.

Ha a végtelenül önző, aljas, rövidlátó LMP képes lett volna egy ésszerű kompromisszumra, akkor most a Fideszt legalább 5 mandátum választaná el a kétharmadtól, és nem arról kellene beszélgetnünk, hogy a közigazgatási bíróságok létrehozásával hogyan fogja a Fidesz-maffia elsikálni a számukra kellemetlen ügyeket.

Ezeknek a morálisan bukott kollaboránsoknak a lelkén szárad a fideszes kétharmad, és ahelyett, hogy önvizsgálatot tartanának, még veszik a bátorságot másokat rágalmazni a saját bűnükkel.

Köpni kell.

 

Valódi Hírek