Hadházy Ákos: Schiffer megfenyegette az LMP-seket, ha visszalépnek az esélyes ellenzéki javára

Kipakolt a Schiffer-maffiáról az LMP lemondott társelnöke.

Budapesten öt egyéni választókörzetet bukott az ellenzék azzal, hogy az esélytelen LMP-s jelölt nem volt hajlandó visszalépni az esélyes ellenzéki jelölt javára. Így 5 fideszes képviselő nyert olyan körzetben, ahol a szavazók többsége valójában kormányváltást akart. Tételesen így nyert:

Gulyás Gergely, aki kétezer szavazattal verte Bauer Tamást. Láss csodát, az LMP indulója 3497-et kapott. Hogy mire ment vele? Semmire. De a mandátum a Fideszé.

Simicskó István, aki 900 szavazattal verte Gy. Németh Erzsébetet. Az LMP itt 3138 voksot gyűjtött be. Hogy mire ment vele? Semmire. De a mandátum a Fideszé.

Varga Mihály, aki 2500 szavazattal győzte le Niedermüller Pétert. LMP: 3383 voks. Hogy mire ment vele? Semmire. De a mandátum a Fideszé.

Szatmáry Kristóf, aki 800 szavazattal győzte le Vajda Zoltánt. LMP: 3823 szavazat. Hogy mire ment vele? Semmire. De a mandátum a Fideszé.

Dunai Mónika, aki 2200 szavazattal diadalmaskodott Lukoczki Károly előtt. LMP: 2694 voks. Hogy mire ment vele? Semmire. De a mandátum a Fideszé.

Hadházy Ákos hétfőn a 24.hu-nak adott interjújában első elkeseredésében nagyon keményen kipakolt az LMP érthetetlen politikája mögötti mozgatórugókról.

Hadházy azt állítja: azért maradtak el a visszalépések az LMP részéről, mert „Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek. (…) Sok jelöltünk tartott attól, hogy mi van, ha Schiffer betartja az ígéretét.”

Az LMP lemondott társelnöke azt is hozzátette: a Fidesz megkörnyékezett ellenzéki politikusokat, nem véletlen, hogy többen is úgy politizáltak, mintha a kormánypárt diktálta volna.

„Tudok olyan esetekről, amikor pénzt kínáltak kormányoldalról ellenzéki politikusnak, hogy utóbbi ne lépjen vissza, így gyengítse a kormányváltás esélyét” – mondja Hadházy.

A teljes interjút itt találod.

 

Valódi Hírek