Kövér nem várt a Parlamentre, lecsapott rabszolgatörvény ellen tiltakozókra

A házelnök és a demokrácia.

Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője számolt be a Facebook oldalán arról, hogy Kövér László döntött arról, hogy megbünteti a renitens képviselőket. Mint írja:

Ma értesített az Országgyűlés elnöke, hogy egyhavi képviselői díjazásom elvételével büntet. Az indoklás része a legizgalmasabb. Azt írja Kövér László, hogy mivel a Házbizottságban nem alakult ki konszenzus a képviselő tiszteletdíjának csökkentésére vonatkozóan, ő egyszemélyben döntött a büntetés mértékéről.

A botrányos rabszolgatörvény megszavazása ellen tiltakoztam képviselőtársaimmal tavaly decemberben. Ma értesített az…

Közzétette: Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője – 2019. február 11., hétfő

Mint ismert: a túlóratörvény elfogadásakor az ellenzék többek között azzal tiltakozott, hogy elállták a levezető elnök, a fideszes Latorcai János elől a pulpitusra vezető utat, aki végül a padsorokból vezényelte le az ülést.

A Házbizottság nem tudott dönteni a büntetésről, legutóbb Vadai Ágnes úgy nyilatkozott, hogy majd az Országgyűlés dönt erről. Úgy látszik Kövér László másként gondolta.

Kövér László korábbi előterjesztéséből kiderül, hogy mely képviselőket bünteti. Íme:

a DK-s Arató Gergely, Gréczy Zsolt, Hajdu László, László Imre, Oláh Lajos, Vadai Ágnes, Varju László, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, Gurmai Zita, Harangozó Tamás, Hiszékeny Dezső, Korózs Lajos, Kunhalmi Ágnes, Molnár Gyula, Molnár Zsolt, Szabó Sándor, Tóbiás József, Tóth Bertalan, Varga László, a liberális Bősz Anett, a jobbikos Jakab Péter, a párbeszédes Burány Sándor, Kocsis-Cake Olivio, Szabó Tímea, Tordai Bence, és a független Mellár Tamás, Szabó Szabolcs, Székely Sándor és Szél Bernadett.

A jobbikos Ander Balázs, Rig Lajos, Stummer János, illetve az LMP-s Csárdi Antal, Demeter Márta, Hohn Krisztina, Keresztes László Lóránt, Schmuck Erzsébet, és Ungár Péter pedig az Országgyűlés tekintélyét, rendjét súlyosan sértő magatartást tanúsított, illetve magatartásával a házszabályi rendelkezések tanácskozási rendre, szavazásra vagy a szemléltetésre vonatkozó szabályait szegte meg.

Valódi Hírek