Nemzetközi botrány lesz belőle, ha Kövér milliókra bünteti a tiltakozó képviselőket (+videó)

Ezt ígérik az ellenzéki politikusok.

A Házbizottság csütörtök délelőtt tárgyalta, hogy milyen büntetést szabjanak ki az ellenzéki képviselőkre a decemberi balhé után, amikor a rabszolgatörvény elfogadását próbálták megakadályozni.

Az ülés utáni sajtótájékoztatón Vadai Ágnes (DK) jelezte: mivel nem sikerült az ügyben döntést hozni (Kövér László amúgy az ülésen nem jelent meg), ezért erről a kérdésről az Országgyűlés fog dönteni – számolt be a Mérce.

Az ellenzéki képviselők közölték: elfogadhatatlannak tartják, hogy a képviselőket büntetik meg azért, mert egy, a magyar embereknek kért okozó törvény elfogadását próbálták megakadályozni.

A képviselők azt is közölték, amennyiben az Országgyűlés úgy dönt, hogy az ellenzéki képviselőket megbüntetik,

nemzetközi porondra viszik az ügyet.

Ezzel kapcsolatban Vadai Ágnes mutatott rá arra, hogy Kövér büntetései miatt már született elmarasztaló ítélet.

Közös sajtótájékoztatót tartanak az ellenzéki frakciók a Házbizottság reggeli ülése után. Élőben a Mércén!

Közzétette: Mérce – 2019. február 7., csütörtök

A Házbizottság tárgyalt egy másik ügyet is, amelyet a DK és az MSZP frakciója közösen kezdeményezett, ez a képviselők mentelmi jogának megsértése volt, amely az MTVA szákházában decemberben történt.

Mint ismert, erőszakkal távolították el a közmédia székházából képviselőket, Varju Lászlót, pedig megverték. Az üggyel, mint várható volt, nem foglalkozott érdemben a fideszes többségű grémium.

Harangozó Tamás (MSZP) ezzel kapcsolatban így fogalmazott:

„Ha bárki azt hiszi, hogy egy ilyen büntetés eltántorít minket attól, hogy egy 4 millió ember életét megnyomorító törvényhez szépen csendben asszisztálni fogunk, akkor rosszul gondolja. Életveszélyes, amit a Fidesz pártpolitikai okokból csinál, a magyar ügyészség pedig asszisztál ehhez.”

Kövér László előterjesztéséből kiderül, hogy mely képviselőket büntetné. Íme:

a DK-s Arató Gergely, Gréczy Zsolt, Hajdu László, László Imre, Oláh Lajos, Vadai Ágnes, Varju László, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, Gurmai Zita, Harangozó Tamás, Hiszékeny Dezső, Korózs Lajos, Kunhalmi Ágnes, Molnár Gyula, Molnár Zsolt, Szabó Sándor, Tóbiás József, Tóth Bertalan, Varga László, a liberális Bősz Anett, a jobbikos Jakab Péter, a párbeszédes Burány Sándor, Kocsis-Cake Olivio, Szabó Tímea, Tordai Bence, és a független Mellár Tamás, Szabó Szabolcs, Székely Sándor és Szél Bernadett.

A jobbikos Ander Balázs, Rig Lajos, Stummer János, illetve az LMP-s Csárdi Antal, Demeter Márta, Hohn Krisztina, Keresztes László Lóránt, Schmuck Erzsébet, és Ungár Péter pedig az Országgyűlés tekintélyét, rendjét súlyosan sértő magatartást tanúsított, illetve magatartásával a házszabályi rendelkezések tanácskozási rendre, szavazásra vagy a szemléltetésre vonatkozó szabályait szegte meg.

Valódi Hírek