Fogorvosok nélkül maradhat az ország, Orbánék átverték őket

Itt az újabb sztrájk.

Leállhatnak a lakosságnak térítésmentes ellátást nyújtó fogászati rendelők, mert a kormány nem tartotta be az ígéretét – írja a Népszava.

Másfél éve már letették a fúrót a fogorvosok három napra, de most hosszabb tiltakozásra készülnek. Elegük lett abból, hogy a kormány nem hajlandó felszámolni az alapellátó fogászatok és a háziorvosi praxisok közötti finanszírozási különbségeket, holott erre korábban ígéretet kaptak.

A cikk szerint a fogorvosok a töredékét kapják annak, mint amennyit a háziorvosokra fordít az állam. Ráadásul a fogorvosoknak jóval többet kell költeniük a kezelésekhez szükséges eszközökre.

Felvették a kapcsolatot a kormánnyal, de azt a választ kapták, hogy a fogorvosok „fizetős” ellátásokat is nyújtanak, és ezzel kiegészül a közfinanszírozott bevételük, vagyis a sztrájkra készülők ezt úgy értelmezik, hogy

az egyéb keresetükből pótolják ki a közellátást.

Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, az Országos Alapellátási Szövetség fogászati alelnöke azt mondta, ha a fogászati kasszából 30 milliárd forint hiányzik, s ha ezt a helyzetet a kormány nem rendezi, akkor fölmondhatják a közfinanszírozott ellátásra kötött szerződéseket. Ebben az esetben az is előfordulhat, hogy nem marad fogorvos a körzetekben.

Valódi Hírek