Egyetemi tanár: Kósa Lajos gondolkodása a pattintott kőkorszakot idézi

Gábor György csodálatosan megsuhintotta a Fidesz szellemi utcaseprőjét. A vallástudós-egyetemi tanár posztját változtatás nélkül közöljük.

A mágikus tudat legfontosabb jellemzője az a hit, amely szerint a tudatunkban felidézett, elképzelt, fantáziált, s remélt események megelőlegezik a valóságot, vagyis a valóság képzeletünknek megfelelően alakul.

Kósa Lajos a pattintott kőkorszak jellegzetes gondolkodásának megfelelően azt találta mondani, hogy “a New York-i CEU sosem volt Budapesten, ezért nem tud Budapestről elköltözni.”


.

Tiszta mágia.

Csak szólok, hogy néprajzosok sokszor írtak le olyan eseteket, amikor a valóságot a mágikus tudathoz sikertelenül hozzáigazítani próbáló hazug sámánnal szemben eljárt a hülyére vett közösség.

Ilyenkor leginkább a testnyílásai kerültek veszélybe, ugyanis azt gondolták, hogy a sámán nyílásai eltömítődtek, s a szellemek és démonok nem képesek átjárni azokon. A közösség ezeket a nyílásokat próbálta a maga módján megreparálni.

Én meg eközben azt próbálom fantáziálni, hogy Kósa Lajos nem lehet ennyire hülye és aljas, de a mágia csődöt mond, s a valóság még ennél is rosszabb képet mutat.

Továbbá próbálom Kósa Lajos kedves anyukáját luxusmotorokon elképzelni, de csak Kósát látom magam előtt seggre esni a motorral.

Gábor György

Valódi Hírek