Eldobod az agyad, ha megtudod, milyen autókkal járnak a magyar nagyvállalatok vezetői

Hat közismert magyar cég elárulta a főnökök és a középvezetők autóinak márkáját és típusát, a céges járműpark életkorát, a tulajdonviszonyait és egyéb érdekességeket a vezess.hu-nak.

Sorra vesszük, hogy a nagyvállalatok milyen válaszokat adtak a portálnak, az egyes autómárkákhoz odaírjuk az újkori értéküket, bár ez csak egy viszonyítási szám, a cégek sokszor lízingelik a gépjárműveiket, ami minden esetben egyedi áron megy, ebből az összesítésből is az látszik, hogy csak a Richter rendelkezik saját kocsikkal.

  • OTP

Csányi Sándort egy speciális hosszított Audi A8-asban szokták látni a bankcsoport Nádor utcai központjánál

– ez egy tavaly piacra dobott széria, újonnan nagyjából 28 millió forint az ára – az autóik átlagéletkorát nem árulták el, csak ködösítettek, hogy mindaddig megtartják az autókat, amíg azok „üzemben tartása gazdaságos és biztonságos”.

Audi A8 L 2017

  • MOL

Hernádi Zsolt vezérigazgató is Audi A8-asban szoktok utazni

középvezetők – Opel Insignia 16. CDTI-vel – ennek ára újonnan kb. 7 millió forint

felsővezetők – Audi, Volkswagen Passat – itt nagy a szórás, 9 és 30 millió forint között mozog az ára ennek a két márkának – az autóik átlagéletkora hét hónap.

Két: volkswagen.hu

  • Telekom

Nagyjából ezer járművet tartanak fent személyi használatra – főként Volkswagennel és Toyotával járnak a szolgálati autót kiérdemlők.

  • Richter

Ők Toyota pártiak, pár kivételtől eltekintve minden autójuk ettől a márkától származik. Ők az egyetlenek, akik saját járműparkkal rendelkeznek.

  • Telenor

Toyota és Lexus

  • Spar

235 autóból álló flottájuk Peugeot-kból és Fordokból áll – és ezek átlagéletkora két év.

Országosan egyébként 14,5 év a magyarok autóinak átlagéletkora.

 

Valódi Hírek