Gyalázat: Ráhívták a rendőrséget az atyára, mert ételt osztott a szegényeknek

A keresztény Magyarország nagyobb dicsőségére.

Saját hívei hívták rá a hatóságokat Antal Andrásra, a csépai plébániát vezető diakónusra. Az atya rendszeresen ételt osztott a szegényeknek, ez csíphette a hívek szemét.

A Jász-Nagykun Megyei Kormányhivatal munkatársai a rendőrséggel együtt mentek ki a plébániára, hogy házkutatást tartsanak.

A kormányhivatal munkatársai figyelmeztették a plébániát, hogy az adományok osztását, amennyiben élelmiszerről van szó, minden esetben be kell jelenteni a hatóságoknak, hogy annak eredetét ellenőrizni tudják, élelmiszert csak regisztrált szervezet adományozhat.

Antal András atya szerint azonban neki az elsődleges feladata az Egyházi Törvénykönyvben foglaltak betartása, jelen esetben a szegény sorsú emberek segítése:

„Isten első tette, mindig a bőkezű adakozás. A parancsok, illetve az engedelmesség csak a második helyen következnek.”

Antal András atya / fotó: Vatikáni rádió

Az atya szerint neki szinte „előírás” mások megsegítése, de manapság a puszta törvény, a parancs betartására degradálódott minden. Szerinte a mostani lakossági bejelentés alapja az irigység, a rosszindulat.

Gyakorlatilag a szegények napi életben maradásának ellehetetlenítésére tettek egyesek kísérletet – vélekedett Antal András.

Az atya hozzátette: az éhezők maguk mennek kérni a plébániára, nem pedig ő maga viszi el hozzájuk az élelmet, kötelezve arra őket, fogadják el és egyék meg.

(hvg.hu és szoljon.hu nyomán)

Valódi Hírek