Szorul a hurok: Feljelentették a rendőrségen Ungár Pétert, miután bűncselekménnyel hencegett

Mentelmi jogának felfüggesztését is kérték.

A zoom.hu birtokába került dokumentumok szerint egy magánszemély pénteken feljelentette a rendőrségen az LMP-s Ungár Pétert, miután kiszivárgott egy videó, amelyen Schmidt Mária fia egy bűncselekménnyel hencegett.

Ahogy beszámoltunk róla: a Magyar Narancs csütörtökön nyilvánosságra hozott egy LMP-s belső fórumon készült felvételt. Ebből kiderül: Ungár Péter úgy írta alá a Ron Werberrel kötött tanácsadói szerződést, hogy arra nem volt felhatalmazása: a szerződés december 10-én kelt, de Ungár csak januárban kapott engedélyt arra, hogy eljárjon a párt nevében.

Ungár tisztában volt azzal, hogy nem írhatta volna alá a szerződést, sőt büszkén meséli el, hogy állítása szerint

direkt járt el így, hogy ne kelljen kifizetni a tanácsadót.

„Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módón ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve azt követően. Valószínűleg ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni.“

– mondja Ungár a felvételen.

A Narancs által megkérdezett jogász szerint ez polgári jogilag álképviseletnek,

büntetőjogilag pedig csalásnak

minősülhet, mert Ungár szándékosan megtévesztette a tanácsadót azzal a céllal, hogy kárt okozzon neki.

Az Ungár Pétert feljelentő magánszemély szerint az LMP-s politikus csalást követett el, mivel „aki jogtalan haszonszerzés miatt mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.”

A feljelentő ezért arra kérte az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy feljelentése alapján a legfőbb ügyész a Magyar Országgyűlés elnökénél kezdeményezze Ungár Péter képviselői mentelmi jogának felfüggesztését, majd indítsák meg a nyomozást.

A fejleményekről – ha lesznek – az elsők között beszámolunk.

(zoom.hu nyomán)

Valódi Hírek