Szabó Tímea kipakolt: „Fodor Gábort semmi nem érdekli, csak a pénz!” (+videó)

Fodorék váratlanul felrúgták az ellenzéki megállapodást, teljes a káosz a baloldalon.

Fodor Gábor kesztyűbábja, Bősz Anett szétrobbantotta a Párbeszéd frakcióját, miután pénteken bejelentette: kilép a Párbeszéd képviselőcsoportjából, amely ezzel a húzással a törvényi minimum, azaz 5 fő alá csökken.

A „liberális” kamupárt képviselőnője az MSZP-Párbeszéd listájáról került be a Parlamentbe, mostani kilépésével a megszűnés szélére került a Párbeszéd frakciója, amely így rengeteg lehetőségtől esik el.

Tételesen:

  • attól a 135 millió forinttól, ami az önálló frakcióalakításért jár
  • kevesebb interpellálási lehetőséget kapnak, és kevesebb napirend előtti felszólalásra lesz lehetőségük
  • mivel nem lesz frakció és frakcióvezető, nem lesz szavazati joguk a házbizottságban
  • újra kell osztani az összes bizottsági helyet
  • független képviselővé válnak a párbeszédes politikusok, valamint Burány Sándor

Fodor Gábor kesztyűbábjának húzásán annyira berágtak a szövetségesek, hogy pénteken Szabó Tímea és Tóth Bertalan egy rögtönzött sajtótájékoztatón jelentették be: Fodor Gábor végleg leszerepelt.

Tóth Bertalan sajnálatosnak és

pénzügyi döntésnek nevezte,

hogy Bősz Anett felrúgta a szövetséget, valamint felszólította Bőszt, hogy adja vissza az MSZP-Párbeszéd listáján szerzett mandátumot. Tóth Bertalan szerint az MSZP nem zsarolható, amit a liberálisok tettek, tisztességtelen.

Szabó Tímea még keményebb volt: világossá tette, hogy sem Fodor Gábor, sem pedig Bősz Anett nem tájékoztatta őt arról, hogy ilyen döntést fontolgattak.

Szabó Tímea elmondta: Bősz Anett nem kereste meg őt, csupán a sajtónak adott nyilatkozataiból tudott tájékozódni, amelyeket ugyanakkor tételesen cáfolt.

„Nem volt semmiféle ideológiai, vagy épp programvitánk, nem volt szó arról, fel sem merült ilyen, hogy Bősz Anett ne képviselhette volna a liberális értékeket. Sőt, éppen az volt az egyezség tárgya, hogy Bősz Anett ezeket az értékeket képviseli majd a frakcióban, s ezen az alapon dolgozunk együtt.” – mondta Szabó.

Szabó Tímea hangsúlyozta: ezt a megállapodást kizárólag anyagi megfontolásból rúgta fel Fodor Gábor, szerinte ugyanis Bősz nem maga döntött saját sorsáról, Fodor kényszerítette őt.

„Személy szerint nagyon sajnálom, de számomra ismét bebizonyosodott, hogy Fodor Gábort semmi más nem érdekli, csak a pénz”

– mondta ki Szabó Tímea.

A Párbeszéd társelnöke arról is beszélt, hogy anyagi értelemben is teljesítették a Liberálisok kéréseit, így az, hogy mégis kiléptették Bősz Anettet, kizárólag annak tudható be, hogy „Fodor Gábornak ennyi mégsem volt elég”.

Videó:


.

(168 Óra nyomán)

Oszd meg, hogy mindenkihez eljusson a valóság!

Valódi Hírek