Botrány: Farkas Flóriánéknak adna köztulajdonban álló lakásokat a VII. kerületi fideszes alpolgármester

A tolvaj fideszesek úgy osztogatják a közvagyont, mintha a sajátjuk lenne.

Az Index számolt be kedden a legújabb fideszes ingatlanbotrányról, amelynek főkolomposa nem más, mint a VII. kerület alpolgármestere, Orbán Viktor személyes ügyvédje, Bajkai István.

Róla van szó:

Bajkai István, kép: hirtv.hu

Bajkai két beterjesztéssel is előállt a VII. kerületben: szerdán szavaz a testület két lakás bérlőkijelölési jogáról.

Ezt a fogalmat úgy lehet lefordítani, hogy az önkormányzat a tulajdonában álló lakást úgy adja át valakinek, hogy az illető döntheti el, ki veheti azt bérbe.

A jogszabályban lehetőség lenne arra, hogy ezért a lakás forgalmi értékének 25-50%-át elkérje az Önkormányzat, Bajkai beadványa alapján azonban ettől eltekintenek. Az előterjesztés szerint legalább 60 négyzetméteres lakásokról van szó.

És hogy kik kapnának ily módon köztulajdonban álló lakásokat?

  • egyrészt Köves Slomó alapítványa, a CEDEK. Azé a Köves Slomóé, aki a napokban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nyíltan a főkretén Hollik István mellett kampányolt.
  • másrészt a tolvaj Farkas Flóriánhoz köthető alapítvány, az OTKA (Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány), amely már eddig is több százmilliós pályázati pénzeket kapott, és ugyanarra a címre van bejegyezve, mint a Fidesszel szövetséges Lungo Drom.

A gátlásait vesztett fideszes brancs tehát a haveroknak osztogatja a köztulajdont a VII. kerületben is.

Erzsébetváros lakosai legközelebb április 8-án mondhatják el a véleményüket róla, hogy újabb 4 évig ezt akarják-e látni a kerületben.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek