Hatalmas pofon Lázárnak: A Microsoft felmondta a kormánnyal való együttműködést

Felmondta a legnagyobb kormányzati beszállítók Microsoft-termékekre vonatkozó értékesítési engedélyét a Microsoft Magyarország Kft.

A 24.hu értesülései szerint a cég azután lépte meg ezt, hogy a cég kormányzati üzletágát korábban vezető Sagyibó Viktor miniszteri biztosként kapott állást Lázár János mellett.

Belső vizsgálatot is indítottak a cégnél korrupciógyanús ügyek miatt, aminek eredményét még nem közölték, de máris komoly személyi változások történtek.

Az amerikai anyacég nyomozókat küldött Budapestre, akik átvilágították az elmúlt években folytatott üzletmenetet,

különös tekintettel az állami szerződésekre.

A Microsoft Magyarország nem cáfolta a vizsgálat tényét, továbbá az érintettek számára teljesen váratlanul felmondta a legnagyobb négy magyarországi partnere közül háromnak a szerződését.

„Etikai okokra” hivatkozva az úgynevezett LAR-partnerektől (large account reseller) megvonták a szoftverekre és más termékekre vonatkozó értékesítési engedélyt.

A 13 milliárd forintos forgalmú Humansoft Kft., a 4 milliárdos RacioNet Zrt. és a 10 milliárdos Euro One Zrt. kiiktatására akkor került sor, amikor Sagyibó Viktort kormányzati szerepkörbe emelték.

Sagyibó Viktor

November 7-én a Miniszterelnökség hazai és uniós projektjeinek ellenőrzését bízták rá, és ő felügyeli a számos jelentős informatikai fejlesztést magában foglaló Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program végrehajtását.

A Microsoft diplomatikusan azt közölte: „Úgy döntöttünk, hogy a helyi partnercsatornáink működtetésében új irányt veszünk. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a Microsoft nem közöl üzleti partneri kapcsolataira és korábbi kollégáira vonatkozó adatokat.”

Valódi Hírek