Professzori címet kapott Polt Péter, hiába szavazott ellene az ELTE jogi kara

A fideszes főügyésznek még a professzori cím hiányzott a neve mellől. Most megkapja.

Először júniusban szavazott róla az ELTE ÁJK Kari Tanácsa, hogy Polt megkaphassa a professzori cím használatához szükséges egyetemi magántanári kinevezését.

A dolog valószínűleg sok vitát szült, ugyanis 14-en szavaztak mellette, 13-an ellene, 3-an pedig érvénytelen szavazatot adtak le. A többi szavazásnál, ahol másoknak más címekről szavaztak, mindenhol egyhangú volt a szavazás, csak ebben az esetben nem. Végül eljárásrendi szabálytalanság miatt érvénytelennek nyilvánították a szavazást, és úgy határoztak, hogy a következő ülésen visszatérnek rá.

A 444 megnézte a következő, szeptember 26-ai ülés jegyzőkönyvét, amiből kiderül, hogy a Kari Tanács 8 igen, 23 nem és 1 érvénytelen szavazattal elutasította Polt egyetemi magántanári kinevezését.

Itt azonban nem ért véget a történet: mégis sikerült jogalapot találni Polt felterjesztéséhez, ugyanis – ahogy a Zoom a tegnapi Magyar Közlönyben észrevette – Balog Zoltán javaslatára egyetemi tanári címet adományozott Polt Péternek Áder János köztársasági elnök.

Úgyhogy a december 15-ei hatályba lépéstől kezdve már Polt professzornak hívhatjuk a fideszes főügyészt.

Valódi Hírek