Élő adásban nevezték meg híres rendezőt: itt a legfrissebb zaklatási ügy! (+videó)

Megállíthatatlanul terjed a botrány a hazai színházi világban: Szikora Jánost is zaklatással vádolják.

Kátai István színész az ATV műsorában nevesítette a direktor-rendezőt. A történet szerint a székesfehérvári Vörösmarty színház igazgatója, Szikora János egy színészhallgatót molesztált:

„Fölálltunk az asztaltól, italt kértünk, megfordultunk a kollégával a kikért italokat kitöltögettük, és mikor visszafordultunk már az illető kolléga kuncogott, ne nézz hátra, ezt nem hiszem el. Én abban a pillanatban, amikor hátranéztem azt láttam, hogy az illető úrnak a keze a combjai között, és a másikkal a nyaka felől próbál a blúza alá közelíteni” – mesélte a történetet Kátai

A színész azt is elmondta, az érintett lány szerint nem ez volt az egyetlen eset: a darab premierje után durvábban is inzultálta Szikora.

Egy másik lány ugyanakkor arról számolt be a színésznek egy hasonló zaklatási ügy kapcsán, hogy molesztálója

„jachtot, repülőt és a csillagos eget is megígérte neki”.

Kátai István viszont azt is leszögezte, ő maga ezt az esetet leszámítva nem látta hasonló szituációban Szikorát. Kijelentette azonban, hogy pályája során Kerényi Miklós Gábor és Szikora János voltak az egyetlenek, akik durva hangnemben, megalázóan kiabáltak a próbákon.

A nemzetközi botrány, Weinstein-ügy után Magyarországon is egyre több zaklatással kapcsolatos történetre derül fény. Molesztálással vádolták meg Marton Lászlót, súlyos vádakkal illették Kerényi Miklós Gábort, és egy egyetemi dékánt is felfüggesztettek az ELTE-n.

Valódi Hírek