Molnár Gyula: Benne vagyunk a kátyúban

Molnár Gyula szerint 1991 óta nem volt olyan rossz helyzetben egyik MSZP-elnök sem, mint most ő.

A szocialisták pártelnöke Heti Válasznak adott interjúban sajátosan fogalmazott pártjáról: úgy jár az MSZP, mint a menyasszony azon a lagzin, ahol a vendégek leeszik a tortáról a tejszínhabot meg az epret – a tárgyalásokon állítólag így viselkednek velük a kisebb pártok.

Molnár Gyula elég reálisan látja a saját és az MSZP helyzetét. „Benne vagyunk a kátyúban és mélyebbre is süppedhetünk a történtek után: vélhetően lesz még egy kis csökkenés. Kikecmergünk belőle. Akik pedig a demokratikus ellenzékből a végünket akarják, azokat ki kell ábrándítanom: hétszázezer MSZP-szavazó nem fog egyszerre átszavazni rájuk.”

A pártelnök ugyanakkor nem vet keresztet a tárgyalásokra, az LMP-vel kapcsolatban sem látja reménytelennek a helyzetet (bár egy bekezdéssel arrébb már hiteltelennek nevezi őket). Szerinte Szél Bernadettet például csak azért építik nagy erőkkel, hogy jobb pozíciói legyenek majd a tárgyalásokon. A Jobbikról azonban elmondta, soha nem fogna össze velük.

„Ha ez az értelmiségi kör a lázas messiáskeresésben eljutott Vona Gáborig, ahhoz csak gratulálni tudok. Lelkük rajta.”

Orbán Viktorral kapcsolatban azonban csak annyit nyilatkozott: lehet, hogy Orbán Viktor nem diktátor. Igaz Botkáról is odanyilatkozott; Molnár Gyula szerint a szegedi polgármesternek három előnye van: vidéki, sikeres és magas.

Valódi Hírek