„Drámaian optimista vagyok!” – Itt a videó Dobrev Klára teltházas előadásáról

Egy zuglói étteremben tartott előadást kedden Gyurcsány Ferenc felesége, ahol a 24.hu beszámolója alapján fél órával a kezdés előtt már nehéz volt ülőhelyet találni.

Dobrev Klára az előadását azzal kezdte:

„Én magyar vagyok. Hazafi és szeretem a hazámat. Ezt nincs joga senkinek megkérdőjelezni.”

Előkerült az egészségügy is: évente 700 ember hal meg kórházi fertőzés miatt, bár Dobrev szerint ez a szám magasabb is lehet. A rohadó közkórházakkal szemben pedig megjelennek a magánkórházak, amelyek célja, hogy 2018 után „a fideszes haverok” beszálljanak az egészségügybe és kaszáljanak a betegeken.

Dobrev Klára a széles körű összefogásban látja a változás lehetőségét: nagyon magas ugyanis az elégedetlenek aránya, a többségnek elege van. Annyi szavazóval, amennyi most a Fidesznek van, már kaptak ki választásokon.

A kormányváltás azonban csak akkor lehetséges, ha a demokratikus erők összefognak. Ez nem lehetetlen szerinte, hiszen a pártok között nincsenek nagy ideológiai különbségek, egyetértenek például abban, hogy le kell állítani a paksi atomerőmű-bővítést, vagy hogy többkulcsos adórendszerre lenne szükség.

Dobrev Klára hangsúlyozta: a Fidesz választási rendszerében az a megoldás, ha mind a 106 kerületben egy demokratikus jelölt száll szembe a Fidesz és a Jobbik jelöltjével.

Kitért arra is: a Demokratikus Koalíció az egyetlen párt a parlamentben, amely azt vallja, hogy ne legyen szavazati joga olyan embernek, aki soha nem élt Magyarországon. A kijelentést vastaps fogadta.

(címlapkép: Bielik István, 24.hu)

A teljes előadást megnézheted itt (a jobb alsó sarokban kell hangot adni a videóra):


.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

 

Valódi Hírek