Közpénzből segélyezte rokonait Farkas Flórián – 228 millió párolgott el (+videó!)

Közpénzből segélyezte a családtagjait Farkas Flórián, amikor ő volt az Országos Roma Önkormányzat elnöke. Az akció törvénysértő lehetett.

A HírTV Célpont című műsorában mutatták be azt a táblázatot, amely az Országos Roma Önkormányzat elnöki keretének kiadásait tartalmazza 2011-ből és 2012-ből.

Akkor Farkas Flórián állt a szervezet élén, és Farkas testvére háromszor szerepel a kimutatásban: az asszony 2012-ben 350 ezer forintot kapott papíron az elnöki keretből.

A pénzhez egyedül Farkas Flórián férhetett hozzá, és egyedül ő rendelkezhetett vele – magyarázta az önkormányzat egyik képviselője.

Lakatos Oszkár a műsorban elmondta azt is: az elnöki keret 228 millió forint volt, ami

„rokonok, barátok támogatására, magánszemélyek támogatására”

ment el.

A nemzetiségek jogairól szóló törvény kimondja, hogy egy nemzetiségi önkormányzat az állami támogatásból kizárólag a közfeladatait finanszírozhatja. Mivel az ORÖ elnöki kerete állami támogatásból származott, így azt segélyekre nem lehetett volna elkölteni – teszi hozzá a Hír TV.

A korábban Farkas Flórián vezette ÖRO ellen rengeteg nyomozás zajlik, egyebek közt hivatali vesztegetés, hűtlen kezelés, közokirat-hamisítás és költségvetési csalás gyanúja miatt is vizsgálódnak a hatóságok.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek