Mire kapnak 118 milliárdot a kormánynak kedves egyházak?

„Emlékszünk arra, amikor Semjén Zsolt azzal kriminalizált néhány, akkor még gyűlölt egyházat, hogy azok „bizniszegyházak”.

Mint mondta, ezért vált szükségessé az új egyházi törvény, amelynél szégyenletesebbet, diszkriminatívabbat és a lelkiismereti szabadságot jobban sértőbbet nehéz lett volna megalkotni. A hatalom főkegyúri jogot gyakorolva osztogatta kedves egyházainak a bevett egyház címet, és fosztott meg másokat, visszamenőleges hatállyal, egyházi státuszuktól.

Mint olvasható, 118 milliárdot kapnak a kormánytól a kedves egyházak. Nem az egészségügy, nem az oktatásügy, nem a hátrányos helyzetűek, felzárkóztatásuk elősegítésére, nem a tudomány és a kultúra, hanem az egyházak.

Azok, amelyek a regnáló hatalom politikai törekvéseit és igényeit alázatosan és kritikátlanul szolgálják ki, az oktatás indoktrinációjától a kultúrán át a mindennapi élet és gondolkodás reszakralizációjáig.

Vagyis a bizniszegyházak.

(És mielőtt valaki félreértené: a fenti összeget nem azért kapják, hogy ún. közszolgálati funkcióikat ellássák, így például az iskolák, egyetemek, kórházak, szociális otthonok, múzeumok, könyvtárak stb. fenntartására. Azt az összeget normatív támogatásként automatikusan megkapják az államtól. Akkor hát mire ez az összeg?)”

Gábor György (Facebook)

Valódi Hírek