Schmidt Mária aljasul kiszorította üzlettársát a milliárdos ingatlan-cégből

Schmidt Mária nem csak a jó erkölcsre tesz kozmikus magasságból, de a tőkepiaci szabályokat is simán felrúgja. Neki szabad.

A kegyvesztett Spéder Zoltán után tegnap az egyik alapító, Nobilis Kristóf is kiszállt a Schmidt Mária és férje, Ungár András által jegyzett Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ből.

„Széllel szemben nem lehet pisilni” – indokolta a döntést Nobilis a hvg-nek.

A gátlások ellen különösen hatékony szérummal kezelt Schmidt és társai már tavaly ősszel elkezdték a kiszorítósdit: az augusztus 26-i közgyűlésen a Pió-21 Kft. (ebben a cégben érdekelt Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja), valamint a BIH Zrt. nyilvánvalóan összehangoltan lecserélte a társaság igazgatóságát és

kinyomta a részvényesek jelentős részét a cég irányításából.

Így a részvény értéke a kisebbségi tulajdonosok és a kisrészvényesek számára bizonytalanná vált”

Nobilis Kristóf áron alul adott túl részvényhányadán.

Schmidt Mária. Fotó: MTI

Sajnálja persze Nobilist az, akinek erre is van ideje. A történet nem ezért érdekes, hanem azért mert a szakértő szerint

Schmidték hatalomátvétele törvénytelen volt.

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének (TEBÉSZ) elnöke, Dióslaki Gábor az őszi közgyűlés után azonnal felhívta a figyelmet arra, hogy az ilyen összehangolt magatartás a tőkepiaci törvény szerint nem szabályos, a kisebb részvényesek érdekeit sérti.

Több eljárást is kezdeményeztek, de eddig hiába, ugyanis a választottbírósági per meglehetősen nyögvenyelősen zajlik, a felügyeletet ellátó Matolcsy-féle MNB pedig mai napig nem volt hajlandó kivizsgálni a nyilvánvaló törvénysértést.

Valódi Hírek