Gyorshír: Valószínűleg itt hagyja Budapestet a CEU – mondja a rektorhelyettes (+videó)

A CEU rektorhelyettese nyilatkozott az RTL Klub ma esti Híradójának, ahol szó szerint azt mondta:

„Ha az a kérdés, hogy a CEU a jelenlegi formájában, mindezekkel a programokkal, tanszékekkel, mindezekkel a kutatási projektekkel maradhat-e Budapesten, erre most

már kevesebb mint 50 százalék esélyt látok.

Azt gondolom, hogy ha a kormány szerette volna vagy szeretné itt tartani az egyetemet, akkor már tett volna lépéseket ebbe az irányba”.

Elmehet a CEU Budapestről?Eddig biztosra mondták, most viszont már nem az, hogy a CEU Budapesten marad. Erről az egyetem rektorhelyettese nyilatkozott az RTL Híradónak. Enyedi Zsolt szerint az is elképzelhető, hogy Budapesten csak egy felnőtt oktatási kurzus vagy a könyvtár egy része lesz, az érdemi oktatási tevékenység viszont más városba, például Prágába vagy Bécsbe kerülhet. Azt mondja, nem akarnak költözni, már csak azért sem egy ilyen döntés a dolgozóikon és családtagjaikon keresztül akár tízezer ember életét befolyásolná. További részletek 18 órakor az RTL Híradóban.RTL Klub official | #ceu | www.rtlhirek.hu

Közzétette: RTL Híradó – 2017. április 26.

Mint megírtuk, Orbánék azt hazudták, hogy nagy és komoly eszmecserék lesznek, de persze nem lettek, a tárgyalásokra felkent Altusz Kristóf egyelőre csak a thaiföldi és a malajziai követség fölött kezdett el körözni, ő tudja miért.

Ráadásul Áder tegnap a Trefortban még azt bizonygatta a diákoknak, hogy nincs veszélyben az egyetem. Lehet persze, hogy eleve arra gondolt: Bécsben vagy Vilniusban nincs veszélyben, és ez speciel igaz.

 

Valódi Hírek