A fél országot a strómanja nevére íratja Orbán?

Új királya van a Balatonnak: Mészáros Lőrinc. A médiamogul és tőzsdecápa megszámlálhatatlan ingatlana mellé megvette a tó körüli kempingek legtöbbjét üzemeltető Balatontourist egy részét is, mert mi az neki.

A legnagyobb balatoni turisztikai vállalatba a BLT Group Zrt.-n keresztül vásárolta be magát a felcsúti Aranyember. A BLT ugyanis részben azé a Konzum Nyrt-é, amelyben korunk hőse februárban 19,57 százaléknyi tulajdont szerzett, mint magánszemély – írja a 24.hu.

A Balatontourist saját üzemeltetésben, illetve franchise rendszerben 106 hektáron 12 tóparti kempinget működtet a Balaton körül 5800 kempinghellyel, 550 bungalóval, 180 mobilházzal, 50 bérelhető lakókocsival. A társaság saját tevékenységéből származó árbevétele 2016-ban.

meghaladta az 1,7 milliárd forintot.

Mészáros Lőrinc. Fotó forrása: Népszava

A BLT Group Zrt. fő tulajdonosa Mészáros évtizedes barátja és üzletfele, Jászai Gellért. Nem mellesleg övé az a cég is, amely nemrég megvette az egykor Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Hunguest szállodalánc 14 szállodáját.

Méghozzá a fideszes oligarchák kifizetőhelyeként működő állami Eximbank hitelével.

Mint megírtuk, a Mark Zuckerbergnél is okosabb és pláne sikeresebb Mészáros 10 év alatt az ezerszeresére növelte vagyonát, cégeinek magántőkéje pillanatnyilag 12 milliárd forintra rúg.

 

Valódi Hírek