Kiderült: Ezerszeresére (!) hízott „Mészáros Lőrinc” vagyona 10 év alatt

A világ legsikeresebb gázszerelőjének gyarapodásáról közölt tényfeltáró cikket az Index. A felcsúti polgármester egy harminc cégből álló birodalmat épített, cégeinek magántőkéje immár 12 milliárd forintra rúg – és ebben a tavaly alapított vállalkozásai benne sincsenek.

Orbán Viktor barátjának 2010-ben csupán egyetlen falusi cégecskéje volt, ebből a vállalkozásból fejlődött ki 2010-re a birodalom legszebb gyémántja, a Mészáros és Mészáros Kft. A sokat próbált firma 2006-ban 19,2 millió forintos profitot termelt, 2015-ben már bőven 20 milliárdot.

Ilyen gyarapodásra nincs példa az újkori történelemben, még a Facebooknak sem sikerült, amely 2006 és 2016 között ehhez képest „csupán” 600-szoros növekedést ért el (az Apple ugyanebben az időszakban gyenge 12-szereset).

fotó: mno.hu

A Mészáros és Mészáros Kft. cég rettenetesen jól szerepel a közbeszerzéseken, az RTL Klub gyűjtése szerint konzorciumi partnereivel együtt 140 milliárd forintot nyert el közbeszerzéseken – csak tavaly.

Mészáros Lőrinc irgalmatlan gazdasági súlya azonban nem feltétlenül abból ered, hogy sok cége van, hanem abból, hogy a sajátján kívül még elég sok céghez köthető a neve. Főleg olyan vállalkozásokról van szó, amelyeket üzlettársai, bizalmasai, esetleg beosztottjai vezetnek.

Ezeken az üzletembereken keresztül Mészáros Lőrincnek a sajátján kívül ilyen-olyan módon csaknem 60 milliárd forintnyi tőkéhez van ilyen-olyan köze – írja az Index, hozzátéve, hogy ezek csak a legnyilvánvalóbb, legkönnyebben lenyomozható kapcsolatai.

Valódi Hírek