Hamarosan elszabadul a pokol: Este hat után nem jár a BKV

Április 18-án 0 órától háromnapos sztrájkba kezdenek a BKV dolgozói. A harmadik naptól este hatkor minden közösségi jármű leáll.

Ma reggel elkezdődött az egyeztetés a BKV és a szakszervezetek között az április 18-án kezdődő sztrájk elégséges szolgáltatásáról. Az Index információi szerint a VTDSZSZ és a BKSZSZ, a BKV két legnagyobb szakszervezete a következő elégséges szolgáltatási tervezetet adja elő a tárgyaláson:

A két első napon a törvény óránkénti és viszonylatonkénti 66%-os minimális szolgáltatási szintet ír elő (azaz pl 100 buszból 66-nak közlekedni kell),

csak jelképesen fognak vissza egy-két járatot a rendes menetrendhez képest.

Forrás: mno.hu

Azután  azonban csak napi átlagban kell teljesülnie a 66%-nak a törvény szerint. (Reggel 6-tól 9-ig és délután 15-től 18-ig viszont óránként is teljesülnie kell a 66%.nak.) Erre azt a verziót találták ki, hogy csak reggel 6-kor indul be a BKV, de este hatig a rendes menetrend szerint járnak a járatok, vagyis

18 órától teljesen megáll minden, ami BKV.

A háromnapos sztrájk április 24-én egy ötnapossal folytatódik. A szakszervezetek az állami cégeknél történt 30 százalékos béremelést követelnek (három évre elosztva).

A sztrájk bizonyosan nem érinti a buszvonalak nagy részét, ahol a VT-Arriva vagy a Volánbusz szolgáltat. A HÉV-ek is járni fognak, mert tavaly átkerültek a MÁV-hoz.

Valódi Hírek