Orbán szét akarta verni az RTL Klubot, Simicska ezért rúgta össze vele a port

A nagyvállalkozónak, a Fidesz volt pénztárnokának nem tetszett, hogy a miniszterelnök orosz pénzből akarja szétverni a kereskedelmi televíziót.

Orbán Viktor az orosz energetikai óriás, a Roszatom pénzéből akarta megvenni az RTL Klubot és aztán megszüntetni a vezető magyar kereskedelmi televíziót. Ő emiatt haragudott meg a miniszterelnökre – állítja Simicska Lajos abban az interjúban, amelyet hétfőn adott a 24.hu-nak.

Simicska a portálnak elmesélte, hogy a 2014-es választási győzelem éjszakáján felhívta a miniszterelnök, hogy gratuláljanak egymásnak és hogy a másnap találkozzanak. Ezen a találkozón Orbán aztán előadta, hogy képzeli el a média átalakítását.

„Hüledeztem, hogy miket mond”

– emlékezett vissza a hallottakra a milliárdos nagyvállalkozó, Orbán ugyanis azt találta ki, hogy megveszi az RTL Klubot, aztán megszünteti a vezető kereskedelmi televíziót.

Az ügylet 300 millió euróba (átszámítva 100 milliárd forintba került volna. Amikor Simicska ezt Orbán kérdésére hozzávetőlegesen kiszámolta, és jelezte, hogy sok, a miniszterelnök csak vállat vont.

„Nem baj. Majd segít a Roszatom”

– mondta. Simicska ezen kiakadt.  „Lehet oligarcházni, milliárdosozni, attól még nekem is vannak elveim” – magyarázta, hogy miért nem tetszett neki az egész.

Forrás: blikk.hu

Simicska egyébként beszélt arról is, hogy először a Reutersnek adott interjúban mesélt  az Orbánnal való szakításáig vezető útról, a brit hírügynökség azonban több részt – így a fentit is –

kihúzott a beszélgetésből.

Simicska erre hivatkozva visszavonta az interjút.

Simicska hosszú idő után először szólalt meg újra a nyilvánosság előtt. Ennek az oka a düh lehet amiatt, hogy – állítja –  a családját néhány újságíró zaklatja Veszprémben, a kérdéseikkel pedig nem kímélik a gyerekeket sem. Simicska fia, Ádám vasárnap a Facebookon személyesen Orbánt is megfenyegette emiatt.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek