Videó: Így rabolnak ki fényes nappal egy BKK-automatát

Fényes nappal pakolt ki egy férfi egy BKK-automatát a Szent Gellért téren – ez látható azon a videón, amelyet a BKV-Figyelőhöz juttatott el egy olvasó. A villamosmegálló tele volt, de nem avatkozott közbe senki.

A felvételen jól látható, hogy az arcát csuklyával takaró férfi akkurátus mozdulatokkal dolgozik; a gép visszaadó nyílásából valamilyen eszköz, talán egy kártya vagy pálcika segítségével szedi ki a bent ragadt aprópénzt. Ez az a pénz, amely a jegyet, bérletet vásárló utasoknak járna vissza, de a nyílás eltömése miatt nem tudják az érméket kiszedni.

A Névtelenséget kérő olvasó megírta, hogy a videóról eltávolította a hangsávot (mert hallatszik a hangja). Egyébként annyi hallatszik eredetileg, hogy megkérdezi, mit csinál, erre azt válaszolja, hogy próbál jegyet venni.

Természetesen senkitől nem várható el, hogy fizikailag beavatkozzon egy ilyen akcióba – különösen egyedül, de aki a jövőben ilyet lát, hívja a rendőrséget vagy – ha van a környéken – szóljon a biztonsági őröknek (ebben az esetben például a 4-es metró lejáratánál biztosan voltak biztonságiak).

A legfontosabb, hogy ne nézzük tétlenül az ilyesmit, ezek a gyökerek a mi pénzünket lopják!

– tette hozzá a felvétel készítője.

Valódi Hírek