Orbán: Akármilyen vastag a vaj a kenyéren, a magyar ember elégedetlen lesz

Tizenkilencedik alkalommal értékelte az évet Orbán Viktor, ezúttal a budai Várkert Bazárban hintette az igét. A teljes fideszes holdudvar kivonult, hogy meghallgassa a miniszterelnök útmutatását. Összefoglalónk a lényegről.

A 2016-os év legkevésbé sem volt unalmas, a 2017 is ilyennek ígérkezik. Azt fogjuk egymástól kérdezni, valóban ez történik-e a világban, miközben a szemünket dörzsöljük.

– kezdte Orbán.

Szerinte a történelem „beintett” a liberális világrend híveinek. Szép dolog volt azt látni ’56 hatvanadik évfordulóján, hogy milyen nagy és fontos dolog a szabadság, majd hozzátette, senki nem képzelheti magát büntetlenül Isten helyébe.

Lázadás van, mert

„akiket nem szoktak megkérdezni, akiknek nem lehet hallani a hangját, akik nem járatosak a média világában, akiket a politikai korrektség jegyében szájzár alá vettek, fellázadtak”.

Hosszú évek keserű gyümölcse ért be Orbán szerint, aki szerint a nyitott társadalmak beköszöntével megszületett annak gondolatrendőrsége, a politikai korrektség.

„Mi már túl vagyunk a lázadáson, a mostaniak hozzánk képest elsőbálozók. Mi az elsők között lázadtunk fel 2010-ben, felépítettük a mi észjárásunkból kikovácsolt modellt, a nemzeti együttműködést rendszerét.”

– mondta Orbán.

Értékelése szerint „lázadtunk az IMF ellen, lázadtunk az ellen, hogy nem lehet egyszerre nőni és adósságot csökkenteni, lázadtunk a munkanélküliség ellen. Lázadtunk akkor is, amikor megállítottuk a migránsokat, ezzel megvédtük Magyarországot, mellesleg Európát is”.

„Az igazi menekülteket továbbra is be fogjuk fogadni: németeket, olaszokat, franciákat, hollandokat (…) európaiakat, keresztényeket” – vicceskedett Orbán azzal, hogy szerinte mi jelentjük majd számukra a menedékhelyet.

Közölte:

a magyarok jövője biztosítva van, a diákoknak és a nyugdíjasoknak is, ezért mi dolgoztunk meg, nem ajándékba kaptuk. A holnap miatt nincs okunk idegeskedni. Magyarországon a holnap nem vet árnyékot a mára.

A finisre fordulva felteszi a kérdést: vajon jól vezette-e a kormány 2016-ban az országot. Egy néni a közönségből: „Jól!”

Ő elégedett, de mindenki nem lehet az, mondja is Orbán:

„Legyen bármilyen vastag vaj a kenyéren, a magyar ember azt mondja, szeretném én látni azt a kormányt, amellyel meg vagyok elégedve, hát ilyen a magyar ember észjárása.”

Nincs módunk középszerűnek lenni” – idézte Márai Sándort Orbán, majd a szokásos „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” köszöntéssel búcsúzott híveitől. Vastaps, végül felcsendült Rúzsa Magdi.

Valódi Hírek